Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon fick slita förgiftad köttbit ur hundens käft

Giftdödaren i Gunnilse ger sig inte. Senaste veckan har det gjorts nya fynd av förgiftat kött varje dag.

Under fredagseftermiddagen började Camilla Karlssons schäferhund Sigge mumsa på en stor karrékotlett som låg bakom en sten i skogen.

- Den dröp av glykol. Det här känns fruktansvärt otäckt, säger hon.

Sedan i somras har tre hundar förgiftats till döds av glykolförgiftat kött i Gunnilse. Det har främst varit bitar av korv och köttfärs som lagts ut där hundägare promenerar och rastar sina hundar. Någon gärningsman har inte hittats.

Senaste veckan har nya fynd gjorts av förgiftat kött.

Under fredagseftermiddagen när Camilla Karlsson rastade sin schäferhund Sigge på Ekskogsliden i Gunnilse dök hunden ner med huvudet bakom en stor sten.

- Jag tänkte shit! Det måste vara förgiftat kött han fått tag på. Jag slet ut honom och då hade han köttbiten i munnen. Jag fick upp käkarna och tog loss köttet. Det var en stor karrébit dränkt i glykol. Det luktade, berättar Camilla Karlsson.

Har polisanmälts

Under fredagskvällen var hunden påverkad av det lilla han hann få i sig.

- Han är orolig och dricker stora mängder vatten. Vi avvaktar och ser hur han mår. Jag har bra kontakt med en veterinär sedan han drabbats tidigare. Sigge är ju en stor hund och har därför klarat sig efter tidigare förgiftning.

Tidigare under dagen hittade Camilla Karlsson även en hög med kokt ris i närheten av sonens dagis.

Flera polisanmälningar har gjorts efter de olika fynden i Gunnilse. Men polisen har inte lyckats komma någon gärningsman på spåren.

"Retar sig på hundar"

- En hypotes är att personen retar sig på hundar som skäller, springer lösa eller ägare som inte plockar upp. Då är teorin att det rör sig om en äldre människa troligtvis en man och som med största sannolikhet bor i området. Men det finns många andra teorier, förklarade Geir Hogstad, samordnare av djurärenden inom polisen, för GT för några veckor sedan.

Till Göteborgs-Posten säger polisens presstalesman Björ Blixter:

-Vi måste ha hjälp av allmänheten här. Vi har inget utpekande, inga bra tips, inga bilnummer eller annat att gå efter. Det gör att ärendet är svårutrett, säger polisens presstalesman Björ Blixter.

Under lördagen kommer polisen att hämta köttbiten som Camilla Karlsson sparade efter gårdagens incident. Den ska undersökas och användas som bevis i polisutredningen.

FAKTA

DETTA HAR HÄNT

I juni dog två hundar i Gunnilse efter att ha ätit köttfärs som visade sig ha förgiftats med glykol, som smakar gott och som hundarna gärna slickar i sig. Polisen inledde förundersökning om djurplågeri.

Den 11 oktober dog ytterligare en hund, en annan förgiftades men lyckades återhämta sig.

I slutet av oktober hittades återigen kött på populära raststigar i området.

Under den gångna veckan har flera nya fynd av förgiftat kött gjorts i Gunnilse.SLÅR UT NERVSYSTEMETHundarnas nervsystem drabbas och njurarna förstörs av glykol.En del hundar visar inga symtom första dygnet, men kan sedan bli snabbt svårt sjuka. Vanliga symtom är att de kräks kraftigt och vinglar.