Hon blir ny direktör för Sahlgrenska

På måndagen fattades beslut om att Ann-Marie Wennberg blir den nya sjukhusdirektören för Sahlgrenska sjukhuset. Foto: Maria Ekman
Wennberg är professor i dermatologi och ingår sedan tidigare i sjukhusledningen. Foto: Robin Aron / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

Ann-Marie Wennberg är den nya sjukhusdirektören för Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

– Uppdraget innebär ett stort ansvar för ett av norra Europas största sjukhus, säger Västra Götalands regiondirektör Ann-Sofie Lodin i ett pressmeddelande.

På måndagen fattades beslut om att Ann-Marie Wennberg blir den nya sjukhusdirektören för Sahlgrenska sjukhuset.

Hon är professor i dermatologi och ingår sedan tidigare i sjukhusledningen.

– Uppdraget innebär ett stort ansvar för ett av norra Europas största sjukhus. Det är en verksamhet som omfattar allt från forskning och utbildning i världsklass till en omfattade hälso- och sjukvård för såväl regionens invånare som för patienter nationellt och internationellt, säger Ann-Sofi Lodin i ett pressmeddelande.

"Samlad kraft och kompetens"

Hon berättar vidare att hon tycker att rekryteringen också visar på styrkan i Västra Götalandsregionen genom att de främsta cheferna kan rekryteras ur den egna personalen.

Ann-Marie Wennberg börjar sin tjänst den 15 augusti och efterträder Barbro Fridén som i stället kommer att arbeta som sjukhusdirektör i Förenade Arabemiraten.

– Det är roligt att ha fått detta förtroende. Jag ser fram emot att få leda en verksamhet som har sådan samlad kraft och kompetens som Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Jag är angelägen att alla medarbetare ska känna tillförsikt om möjligheterna att lösa sina uppgifter samtidigt som vi har en ekonomi i balans, säger Ann-Marie Wennberg i ett pressmeddelande.