Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hon blir chefredaktör på Göteborgs-Posten

Foto: IBL BILDBYRÅ

I går kunde Bekantas bekanta avslöja att GP:s vd avgår, i dag kan vi avslöja namnet på tidningens nya chefredaktör.

Cecilia Krönlein, 56, blir första kvinna som ledare för GP. Bara formaliteter kvarstår innan det är helt klar.

Mångåriga GP-medarbetaren Cecilia Krönlein har jobbat som redaktionschef på tidningen i mer än tio år. Hon är en av landets mest välbetalda journalister med en förvärvsinkomst på 1 152 000 kronor.

Reser gärna till Frankrike

Den nya chefredaktören är uppvuxen i Danderyd utanför Stockholm och återvänder ofta till huvudstaden. Under våren har hon berättat på Facebook att hon lunchat på favoritrestaurangen Gondolen på Söder, om teaterbesök och om upplevelser i tunnelbanan i Stockholm. Hon reser också gärna till Frankrike.

Har två söner

Cecilia Krönlein är mamma till två vuxna söner och gift med tandläkare Peter Krönlein. De bor i villa i den exklusiva ­stadsdelen Örgryte i Göteborg.

Cecilia har ett styrelseengagemang som suppleant i Arena-textil Dekor och inredning AB där hennes andra lillasyster är ordförande och delägare.

Cecilia Krönlein är att betrakta som en pappertidningskramare och är fortfarande något av en nybörjare i sociala-mediervärlden. Hon har 143 vänner på Facebook och blygsamma 153 Twitter.

I sociala medier har hon avslöjat saker som att hon tycker "lackskor är fjolligt"

Miljöinriktning

När Cecilia Krönlein tar över GP får hon i uppdrag att leda tidningen mot en mer miljövänlig inriktning och Stampen har också lagt upp strategier som går ut på att Västsveriges morgontidning ska engagera sig mer i utvecklingsfrågor för U-länder.

 

I går slog vår nyhet om att GP:s koncernchef Tomas Brunegård avgår ned som en bomb i Mediesverige. Först förnekade företaget uppgiften, men huvudpersonen själv bekräftar och gratulerar GT till nyheten.

- Jag har haft en plan länge och det framgick också i en analys som GT gjorde med mig för ett par år sedan. Så de måste haft koll på detta och det måste jag ändå säga att det var skickligt av dem, säger Tomas Brunegård till resume.se.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!