Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon blev ID-kapad på modejättens instagram

Katten Maräng med sin riktiga matte – Jessica Olsbo från Partille.
Foto: Privat
Här är spegel-bilden på Instagram-kontot den tillhör...
Foto: Instagram
... och här är den id-kapade varianten på kändiskattens konto.
Foto: Instagram
Katten tillhör den tyske modejätten Karl Lagerfeld, här i Saint Tropez.
Foto: ALL OVER PRESS ELIOT PRESS

Maräng från Partille har blivit id-kapad – av en tysk modejättes megakända Instagram-katt.

– Jag trodde inte mina ögon, säger Marängs ägare Jessica Olsbo.

För två veckor lade Jessica Olsbo från Partille upp en bild av sin katt Maräng på sitt Instagramkonto. Bilden föreställer Maräng när hon speglar sig i en guldfärgad spegel.

När Jessica Olsbo sedan gick in och kollade den världskända katten Choupettes Instagramkonto fick hon se samma bild av Maräng. Men enligt kontot var det inte Maräng – utan Choupette, kändiskatten som tillhör den tyske modejätten Karl Lagerfeld och följs av nära 80 000 på Instagram.

– Det kändes lite chockerande. Jag trodde inte mina ögon. Att "herregud, det är ju mitt kort som hamnat där", säger Jessica Olsbo.

Blev blockerad

Hon hade sett kortet när hon var inloggad på sitt privata Instagramkonto. Efter att hon sett bilden loggade hon in på det konto där hon publicerat sin bild, men då kunde hon inte längre se bilden på Choupettes konto.

– Det var ju det mest konstiga i sammanhanget. De hade tagit mitt kort, men blockerat så att jag inte kunde se det, säger hon.

Katten på bilden på Choupettes konto är taggad som just Choupette. Det står inte heller någonstans att det är Jessica Olsbo som tagit bilden, eller att den föreställer en annan katt.

Stöttades av följarna

I kommentarerna poängterar flera att bilden är tagen från ett annat konto.

– Det kändes som att de stöttade mig i min känsla om att det kändes lite konstigt. Att de håller med om att det kanske inte är riktigt så man gör. Det känns bra, säger Jessica Olsbo.

Samtidigt är hon också lite smickrad över att hennes bild hamnade på det välkända Instagramkontot.

– Det är lite dubbelt. Det är ju jätteroligt att de tycker att hon är fin, och att mitt kort är fint. Men jag tycker att man borde nämna någonstans att kortet inte föreställer Choupette, utan att det faktiskt föreställer min katt Maräng. Eller att de hade meddelat mig att de lånar kortet, säger hon.

Döpa en till Choupette

Maräng själv har inte tagit så illa vid sig. Hon ska få sin första kull kattungar om tre veckor.

– Då får vi väl kanske döpa en till Choupette, säger Jessica Olsbo.

Choupettesdiary, som kontot heter, har nu tagit bort bilden från sitt konto. GT har sökt kontots administratör samt Karl Lagerfelds huvudkontor i Amsterdam utan resultat.