Hon blev attackerad av en macheteman

När GT möter kvinnan som blev attackerad vid lägret håller hon i armen för att handen ska vara upprätt. Blodet runt naglarna är fortfarande kvar. När hon berättar om händelsen får hon tårar i ögonen.
Foto: Nora Lorek
Förstörelsen i lägret var stor efter attacken.
Foto: Nora Lorek

GÖTEBORG. Natten till lördag blev ett läger för EU-migranter attackerat i Göteborg.

En kvinna blev huggen av en man med en machete när hon var i sitt tält.

Nu berättar hon om vansinnesattacken.

– Han högg mig flera gånger. Mitt skrik gjorde att jag väckte hela lägret, säger kvinnan som vill vara anonym på grund av rädsla för ytterligare attacker.

Natten till lördag blev ett läger för EU-migranter attackerat. Fyra husvagnar sattes i eld och tre brann ner till marken. Dessutom attackerades en kvinna och en man i ett tält med en machete och hammare.

Lägret blev totalförstört. Och nu har de romska rumänerna som bodde i lägret ingenstans att bo. Göteborgs kommun har därför bistått dem med några nätter på ett härbärge.

Under lördagskvällen begav sig tio personer från lägret till härbärget för att övernatta. I sällskapet fanns en kvinna med handen bandagerad. Det var hon som blev attackerad av en man med en machete.

"Han högg mig flera gånger"

När GT möter kvinnan håller hon i armen för att handen ska vara upprätt. Blodet runt naglarna är fortfarande kvar. När hon berättar om händelsen får hon tårar i ögonen.

– En man attackerade vårt tält med en hammare och machete. Han högg mig flera gånger. Mitt skrik gjorde att jag väckte hela lägret och en man sprang upp mot motorvägen för att ringa polisen, säger kvinnan.

"Många i Sverige gillar inte oss"

Hon vill vara anonym på grund av rädsla efter attacken.

– Jag är rädd för att någon kan känna igen handen och attackera mig när jag sitter och tigger på torget, säger hon.

Och vem gärningsmannen är vet inte kvinnan. För alla de boende på lägret är han okänd.

– Men många i Sverige gillar inte oss rumänska migranter. Och i Rumänien gillar de inte oss heller eftersom vi är romer. Det är svårt, säger kvinnan som blev attackerad.


Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.