Julia Franzén är personlig tränare – men vill inte utesluta livets festligheter.Julia Franzén är personlig tränare – men vill inte utesluta livets festligheter.
Julia Franzén är personlig tränare – men vill inte utesluta livets festligheter.
Att välja kalorifattiga alkoholalternativ och inte dricka så mycket är Julia Franzéns bästa tips för en mer hälsosam festkväll.Att välja kalorifattiga alkoholalternativ och inte dricka så mycket är Julia Franzéns bästa tips för en mer hälsosam festkväll.
Att välja kalorifattiga alkoholalternativ och inte dricka så mycket är Julia Franzéns bästa tips för en mer hälsosam festkväll.
Julia Franzén i jakt på sitt mer hälsosamma snack på väg till en festhelg i Las Vegas.Julia Franzén i jakt på sitt mer hälsosamma snack på väg till en festhelg i Las Vegas.
Julia Franzén i jakt på sitt mer hälsosamma snack på väg till en festhelg i Las Vegas.

Hollywood PT:n tipsar: Festa utan att bli tjock

Publicerad

Julia Franzén, 24, sökte lyckan över atlanten och arbetar som personlig tränare och utbildar sig till programledare i Hollywood.

Men hon är inte den som vill utesluta partyresor till Las Vegas på grund av sitt yrke. Och det finns vägar att festa – utan att gå upp i vikt.

– Att ha en hälsosam livsstil handlar om att göra sunda val och hitta en balans. Jag älskar träning och festligheter och vill inte utesluta något ur mitt liv.

Löningshelgen närmar sig med stormsteg och när solen lyser med sin frånvaro kan man tänka sig att många planerar en utgång. Men om man samtidigt försöker att leva ett hälsosamt liv med mycket träning, och inte vill förstöra sina resultat – hur gör man då?

Julia Franzén, 24, bestämde sig för att hon behövde förändring och gick ner 25 kilo på sju månader. Nu tävlar hon i bikinifitness och arbetar som PT – men i och med att livet i Hollywood bjuder på en hel del fester vet hon hur man bäst undviker att lägga på sig kilon under festligheter.

– Skippa söta drinkar och öl. Jag har ett Hollywoodtips som alla modeller här I Los Angeles dricker: Vodka, vatten och lime. Och det kanske viktigaste är att sluta dricka när du är på topp.

Fest är inte bara alkohol

Hon fortsätter:

– Stanna upp och känn efter. Det var först när jag flyttade till LA som jag insåg hur sjukt mycket vi svenskar faktiskt dricker. Oftast räcker det med två-tre drinkar. Känn efter och våga säga nej tack till mer, säger hon.

Julia Franzén är helt emot att låta träningen ta över hennes liv. Trots att det är hennes yrke att hjälpa andra att komma i form och få en sundare livsstil vill hon inte att man ska kapa bort annat kul.

– Vi som jobbar inom fitness har ett otroligt ansvar, vi är förebilder för så många. Jag vill inte att unga tjejer ska undvika sociala sammanhang för att de vill leva ett hälsoliv. Att umgås med vänner och ha kul är också hälsa. Att dricka några drinkar blir man inte tjock av. Däremot tycker jag det är så synd att fest måste betyda så mycket alkohol.

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER