Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Höjdpunkterna i veckans nöjesliv

Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS EERO HANNUKAINEN
Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

Nu drar julen igång på riktigt men julshower både till höger och vänster. För att komma in i den riktiga julstämningen kan man njuta av att denna vecka invigs även "Julstad Göteborg".

1. "Julshow" med Maria Lundqvist, Jenny Berggren och Uno Svenningsson

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM


Maria, Jenny och Uno bjuder på julunderhållning från Gothenburg Film Studio under några kvällar i vinter. Det blir skönsång och humor från scenen och god julmatserveras runt borden.

LÄS MER: Göteborgs bästa hotell – enligt gästerna själva 

2. "Babsan" på Draken


Den 24 november ställer sig Babsan på Drakens scen vid Järntorget. Babsan har tävlingsdansat, designat kostymer, sjungit operett och musikaler och dessutom skrivit kolumner. Den här turnén är Babsans första egna stora föreställning: "Babsan- ett liv i rosa!" Räkna med glittrig show och humor när Babsan bjuder på scener ur sitt eget liv.


3. Scorpions på Scandinavium

Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

1965 bildades bandet Scorpions i tyska Hannover av Klaus Meine, Rudolf Schenker och Matthias Jabs. Sedan dess har de skrivit in sig själva i rockhistorien och hur många band som helst har gjort covers på deras låtar. De har sålt över 100 miljoner album och låtarna  ”Send Me an Angel”, " Still Loving You" och "Wind of Change " har toppat listorna världen över. På fredag den 24 november kommer Scorpions till Scandinavium.

4. "Julstad Göteborg" på Götaplatsen

Foto: LEIF JACOBSSON / GT/EXPRESSEN

Den 30 november klockan fem går ett fackeltåg mellan Gustav Adolfs torg och Götaplatsen och klockan halv sex invigs officiellt "Julstad Göteborg". Som vanligt kommer Göteborgs konstmuseum att belysas av ett ljuskonstverk och samtidigt tänds "Julstadens" belysning.

5. "Loney dear" på Pustervik


Foto: ALEXANDER LARSSON VIERTH/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den 30 november kommer "Loney dear" till Pustervik. Emil Svanängen är mannen bakom namnet "Loney dear" och nya skivan släpps av Peter Gabriels skivbolag. Stämningsfullt och intensivt lär det bli.