Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Högstadieelever får delvis återgå till studier på plats

Expressens reporter Niklas Svensson frågade Anders Tegnell om smittspridningen i skolan.
Elever i årskurs 7 till 9 kommer att kombinera distansundervisning med studier på plats i skolorna.
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
”Att högstadieeleverna växelvis får undervisning på plats i skolan och hemma gör att det blir mindre trängsel i skolorna”, säger grundskoledirektören i Göteborg.
Foto: JESSICA GOW / TT / TT NYHETSBYRÅN

I dag beslutade grundskolenämnden att högstadieeleverna på de kommunala skolorna i Göteborg kommer övergå till att växla studier på plats med distansundervisning.

– Att fortsätta minska smittan i samhället är av största vikt. Det är även att garantera elevernas rätt till en likvärdig undervisning med hög kvalitet, säger grundskoledirektör Bengt Randén i ett pressmeddelande.

Sedan den 12 januari har Göteborgs högstadieelever undervisats på distans. Det var efter samråd med Smittskydd Västra Götaland, för att minska det kollektiva resandet och för att hålla social distans.

Beslutet gäller till och med den 24 januari.

I dag beslutade grundskolenämnden att övergå till distansundervisning kombinerat med studier på plats i skolorna, från och med den 25 januari.

– Att fortsätta minska smittan i samhället är av största vikt. Det är även att garantera elevernas rätt till en likvärdig undervisning med hög kvalitet. Att högstadieeleverna växelvis får undervisning på plats i skolan och hemma gör att det blir mindre trängsel i skolorna samtidigt som eleverna även får undervisning på skolan, vilket är viktigt för deras lärande, säger grundskoledirektör Bengt Randén i ett pressmeddelande.

Gäller till och med den 14 februari

Beslutet gäller för Göteborgs kommunala högstadieskolor, och innebär att varje skola själv bestämmer när eleverna ska undervisas på plats och när de ska studera på distans.

I pressmeddelandet skriver Göteborgs stad att man på så sätt vill erbjuda undervisning i skolorna men samtidigt undvika trängseln i kollektivtrafiken och i högstadierna.

Beslutet gäller från den 25 januari till och med den 14 februari.

SE MER: Coronaläget i Göteborg

Av de coronatester som görs i regionen är 20 procent positiva, berättade Ann Söderström, hälso- och sjukvårdsdirektör, på regionens pressträff den 13 januari.