MÖRDAD. Barnen till den mördade Najda Lindgren, 70, vädjar nu till allmänheten: Hjälp oss hitta mammas mördare. Foto: LARS ERIC LINDÉN / PRIVAT
MÖRDAD. Barnen till den mördade Najda Lindgren, 70, vädjar nu till allmänheten: Hjälp oss hitta mammas mördare.  Foto: LARS ERIC LINDÉN / PRIVAT

"Hjälp oss att hitta mammas mördare"

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Barnen till mördade Najda Lindgren, 70, vädjar till allmänheten:
- Om någon har sett något, ta steget och gå till polisen!
Den 12 november misshandlades och rånades Najda Lindgren vid Pennygången i Högsbo.
Hon var på väg hem efter ett tandläkarbesök, och hade cirka 700 meter från tandläkaren till bostaden.
– Mamma hade rätt till färdtjänst, men tänkte att någon annan skulle behöva den bättre. Hon kände sig trygg i området, säger Sonja-Lis Linder.

Avled av skadorna

Najdas barn Sonja-Lis Linder, Stig-Lennart Lindgren och Elisabeth Tomar har levt i ovisshet under en månad, när Najda vårdats på sjukhus för sina skador.
I onsdags avled hon.
Brottsrubriceringen är mord och rån.
Vid tillfället hade Najda Lindgren några hundra kronor i plånboken. Polisen har den – tom på pengar.
– Så fruktansvärt onödigt. Jag lovar att om någon hade frågat henne om pengar så hade hon gett dem direkt, säger Elisabeth.
Najda var pensionär men hade tidigare arbetat med ungdomar.
– Hon var inte bara mamma till oss, utan även till barn som inte hade det så lätt. När vi var unga öppnade hon en fritidsgård i huset, folk var alltid välkomna, säger Stig-Lennart.
– Hon har gjort avtryck i jättemångas liv.

Välkänd i hela området

Najda hade bott på Pennygången sedan 1961. Alla visste vem hon var.
– Hon hade inga fiender, tvärtom. Det är ingen från Högsbo som har gjort detta, det är jag säker på, säger Stig-Lennart.
Najda Lindgren efterlämnar tre barn, åtta barnbarn och två barnbarnsbarn.
– Någon eller några måste åka fast för det här så att det inte drabbar någon annan, säger Sonja-Lis.
– Jag önskar inte ens min värsta fiende det som vi gått igenom den senaste månaden. Det är ett sår som det inte finns något plåster för, säger Elisabeth.
Marie Larsson
marie.larsson@gt.se

m Polisen söker vittnen till mordet på Najda Lindgren 12 november, vid 19-tiden, vid Pennygången i Högsbo. Särskilt intressant är en kvinna i 25-35-årsåldern som befunnit sig på en p-plats i närheten.
m Alla som har tips eller uppgifter i ärendet kan ringa polisen på telefon 114 14.
Marie Larsson
Marie Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER