En man hittades död i en lägenhet ovanför Restaurang King of India på Första Långgatan i Göteborg i går eftermiddag. Polisen höll senare förhör med anställda och grannar i restauranglokalen nedanför. Foto: LEIF GUSTAFSSON och MAGNUS JOHANSSON
En man hittades död i en lägenhet ovanför Restaurang King of India på Första Långgatan i Göteborg i går eftermiddag. Polisen höll senare förhör med anställda och grannar i restauranglokalen nedanför. Foto: LEIF GUSTAFSSON och MAGNUS JOHANSSON

Hittades bunden och mördad i Göteborg

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. En man misstänks ha knivmördats i en lägenhet på Första Långgatan i Göteborg. Enligt uppgift var den döde bunden när han hittades. Mannen tros ha en koppling till restaurangen King of India som ligger i samma hus.
Larmet kom klockan 17.20 på söndagen.
- Vi fick ett larm om att det fanns en död man i en lägenhet, berättar polisens presstalesman Thomas Fuxborg.
Den första patrullen var på plats 17.45 - och kallade snabbt på förstärkning.
Tvårummaren visade sig vara nedstänkt med blod och mannen hittades död.
- Vi tror att han har bragts om livet, säger Thomas Fuxborg, men vill inte gå in på vilka skador mannen hade.

Knivmördad

Två oberoende källor hävdar dock att offret ska ha blivit knivmördad efter att först ha bundits.
Mannen är ännu inte identifierad.
Lägenheten, som ligger alldeles ovanför restaurang King of India, spärrades av i väntan på teknisk undersökning.

En bild av vad som hänt

Samtidigt påbörjades förhör i den stängda restaurangen med anställda samt grannar i huset.
Polisen försökte snabbt få en bild av vad som egentligen hänt det senaste dygnet, hur mannens umgängeskrets sett ut och om man redan nu kan se ett motiv.

Förekommit bråk

Det ska ha förekommit ett bråk mellan ett par anställda på gården under lördagen, men det är oklart om det har något med mordet att göra.
Fallet handläggs av länskriminalpolisens Grova brottsrotel.
Börje Andersson
Börje Andersson
Jan Sprangers
Jan Sprangers

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER