Hittade valphuvud liggandes på strand

Publicerad

Det som kan vara ett valphuvud har hittats på en strand i Halland.

Polisen bekräftar att man utreder saken.

– En anmälare har hittat ett hundhuvud och vi ska nu se om vi kan härleda det till någon ägare, säger Tina Nielsen, jourhavande förundersökningsledare vid krimjouren i Halland.

Under måndagen gjorde en privatperson ett makabert fynd under en promenad längs en strand i Halmstad.

Nyheten blev känd efter att upphittaren skrev om det makabra fyndet på Facebook och kontaktade polisen.

Tina Nielsen bekräftar uppgifterna om det upphittade hundhuvudet.

– Det har hittats runt klockan 17 eller 18 på måndagen. Patrullen som hämtade det har haft mycket att göra under dagen och har inte hunnit undersöka detta vidare i dag, säger Tina Nielsen.

Nielsen berättar att polisen under tisdagen kommer att söka efter ett chip eller någon öronmärkning på hundhuvudet för att kunna spåra en eventuell ägare till djuret.

– Hittar vi inget finns det inte så mycket vi kan göra, säger Tina Nielsen.

Misstänkt djurplågeri

Enligt Hallandsposten, som var först att berätta om det makabra fyndet, tillhör hundhuvudet troligen en valp - vilket polisen bekräftar för tidningen.

– Det är troligtvis en valp. Nu får vi se om vi kan spåra ägaren. Än så länge vet vi inte mer, säger förundersökningsledaren vid krimjouren i Halland, Janne Persson till tidningen.

Polisens presstalesperson i Halland, Stefan Gustafsson, bekräftar uppgifterna och meddelar att ärendet nu utreds som ett misstänkt djurplågeri.

Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER