Hitta på ett svingrymt namn – vinn flygresa

Publicerad

Tävla med GT - och vinn en resa till Istanbul. Nu utlyser Landvetters flygplats tävlingen där man kan namnge de nya betongsuggorna runt flygplatsen.

– Vi hoppas att alla i Västra Götalandsregionen vill vara involverade i detta, säger flygplatsdirektören Charlotte Ljunggren.

Sista dagen att skicka in ditt bidrag är fredag 18 juli.

För ett tag sedan invigdes nya betonggrisarna som placerats ut runt Landvetters flygplats - och du kan vara med och namne dem.

Grisarna, som designats av industridesignern Fredrik Palmblad, ser ut som flygplan och gör att Landvetter blir den första flygplatsen i Sverige som har designat sina trafikhinder som ett flygplan. Kungsbacka Inredningsindustri har gjort formen som gjutits av Bohus Betong - i nuläget är tre grisar färdiga. Totalt 30 stycken ska placeras ut runt flygplatsen.

– Vi tycker det är jättekul att GT:s läsare är med i en namngivningstävling, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Landvetter.

"Funktionell och snygg"

Landvetters flygplats har satsat mycket på att göra inomhusmiljön funktionell, effektiv och inspirerande. Bland annat är de olika områdena på flygplatsen utformade som att man går in genom de olika årstiderna. Dessutom har flygplatsen kul avdelningar där man kan roa sig medan man väntar - exempelvis genom att läsa på Bohuslänsväggen eller Hall of plane.

– Man kommer in i vintern och leds fram till incheckningen genom fotspår i snön. Sedan är det vår vid incheckningen, sommar och slutligen höst. Det är en viktig del att man ska tidsoptimera så flygplatsen både är funktionell och snygg, säger Charlotte Ljunggren som nu också satsar på utomhusmiljön.

Vinn resa till Istanbul

Tävlingen arrangeras i samarbete med GT och vinnaren med det bästa namnförslaget får en flygresa för två till Istanbul. I priset ingår inte hotell. Betonggrisarna är utformade som flygplan och det är inte bestämt om alla ska få varsitt namn eller om man endast söker ett samlingsnamn - låt kreativiteten flöda, så får man se var det landar.

– Vi hoppas att göteborgarna vill tänka till om detta. Vi hade förslag på om vi skulle namnge grisarna efter olika flygplanstyper, men de ser ju likadana ut. Det ska bli spännande att se, säger Ljunggren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER