Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hisingsbron satt fast i öppet läge

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV.
Det råder stopp på Hisingsbron.
Foto: LÄSARBILD

Hisingsbron fastnade öppet läge på lördagseftermiddagen och ingen trafik kunde passera, vilket skapade stora problem i trafiken i Göteborg.

– Det är jättestopp och har bildats långa köer med både spårvagnar, bussar och persontrafik, förklarade Camilla Kaneflo vid Västtrafiks störningsjour.

Efter cirka 50 minuters stopp var felet avhjälpt och trafiken kunde rulla över bron igen.

Ett fel uppstod med klaffen på Hisingsbron under lördagseftermiddagen. 

– Bron har fastnat i öppet läge. Det är jättestopp och ingen trafik kommer över bron. Det är långa köer med både spårvagnar, bussar och persontrafik. Fordon har blivit fast på bron och kommer ingenstans, förklarade Camilla Kaneflo vid Västtrafiks störningsjour.

Brofelet innebar stor påverkan på trafiksituationen både i centrala Göteborg och på Hisingen.

Vid 17.30-tiden meddelade Trafikverket att bron hade lagats och att trafiken rullar igen. Då hade Hisingsbron varit avstängd i 50 minuter.

– Reparatörer har varit ute och har fått ner klaffen. Nu fungerar bron som vanligt, säger Martin Gärdehed, vägtrafikledare vid Trafikverket.

En man som åkte buss och hamnade mitt i stoppet berättade:

– Alla undrade vad som hänt, tänkte att det här kanske tar lång tid. Folk började gå av och titta. Sedan fick chauffören reda på att bron låst sig och att de inte visste hur lång tid det skulle ta.

Ur arkivet: Här monteras det 750 ton tunga lyftspannet

Här monteras den sista pusselbiten till Hisingsbron.