Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hetaste nöjestipsen i Göteborg

Foto: MARK J. TERRILL / AP
Foto: TOMAS LEPRINCE

Bokmässan är över och Liseberg har stängt. Så vad händer den här veckan i Göteborg då? Jo, det finns faktiskt en hel del att välja mellan för den som vill gå ut och roa sig på stan. Chris Rock, Joakim Thåström, "The Jesus and Mary Chain" och en hyllning till Barbro Hörberg är bara några av godbitarna i den här veckans nöjesutbud i Göteborg.

1. Chris Rock på Scandinavium

Foto: MARK J. TERRILL / AP

På fredag den sjätte oktober väntas det komik och skratt på allra högsta nivå i Scandinavium då Grammy- och Emmyvinnande komikern Chris Rock gästar Göteborg.
Förutom att underhålla publike, via stand-up comedy har Chris Rock spelat ett gäng roller på film,  skrivit böcker och filmmanus samt både regisserat och producerat för vita duken.


2. "The Jesus and Mary Chain" på Trädgår'n

Samma kväll som Chris Rock lockar till skratt i Scandinavium, fredag alltså, intar det skotska indierockbandet "The Jesus and Mary Chain" Trädgår'ns scen. De lär spela en hel del gamla låter men bandet har även släppt sitt första album på mycket länge. Så vänta er en hel del nytt material.
LÄS MER: Göteborgs bästa hotell – enligt gästerna själva 


3. Thåström i Lisebergshallen

Foto: MAGNUS LILJEGREN - STELLA PICTURES / STELLA PICTURES - SWEDEN MAGNUS LILJEGREN

Den här hösten är en höjdpunkt för alla som älskar Joakim Thåström. Thåström som nått ut till sina trogna fans i fyra decennier – från "Ebba Grön" till "Imperiet" är nu tillbaka. Först kom nya skivan, "Centralmassivet", och nu ger han sig ut på turné. Redan den 11:e oktober är det dags för Göteborg och Lisebergshallen. 


4. "Med ögon känsliga för grönt" på Stora Teatern

Foto: Pressbild Ordfront/Alexandra Sundqvist

Alexandra Sundqvist skrev tidigare i år en hyllad biografi om låtskrivaren och sångerskan Barbro Hörberg:  “Barbro Hörberg – med ögon känsliga för grönt”. Boken har nu blivit en föreställning – en musikalisk biografi där artister som Frida Hyvönen, Love Antell och Mattias Alkberg tolkar Barbro Högberg. 

Torsdagen den 12:e oktober når föreställningen Göteborg och Stora Teatern.

5. "Sångensemblen Amanda" på Musikens hus

Foto: Christopher Olofsson

"Sångensemblen Amanda" är tillbaka med föreställningen "Hjälp". Kören tolkar Beatles på ett unikt sätt. Den tolfte oktober är det dags för den första showen på Musikens hus.