Pop Cirkus på Park Lane Foto: PressbildPop Cirkus på Park Lane Foto: Pressbild
Pop Cirkus på Park Lane Foto: Pressbild
Foto: CORNELIA NORDSTRÖMFoto: CORNELIA NORDSTRÖM
 Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Het nöjesvecka i Göteborg

Publicerad

Pop Cirkus, Amason och "The Sisters of mercy" är bara några av höjdpunkterna när GT tipsar om vad som händer i nöjesvärlden i Göteborg.

1. Pop Cirkus på Park Lane

Under hösten blir det cirkusinspirerad krogshow på Park Lane.Foto: Pressbild

Den åttonde september drar nattklubben längst upp på Avenyn höstens stora show. Det utlovas hits från några av världens främsta artister som till exempel The Beatles, Madonna, Lady Gaga och Michael Jackson. Allt  insvept i glitter. Resan genom pophistorien är en hyllning till anrika nöjestemplet Cirkus som en gång i tiden placerat i Lorensbergsparken bakom nuvarande Park Lane.

LÄS MER: Göteborgs bästa hotell – enligt gästerna själva 

2. Amason på Liseberg

På fredag klockan 20.00 ställer sig svenska supergruppen Amason på Lisebergs stora scen. Kompisarna Amanda Bergman, Pontus Winnberg, Petter Winnberg, Nils Törnqvist, och Gustav Ejstes hade alla var för sig framgångsrika karriärer bakom när de bestämde sig för att starta ett sidoprojekt tillsammans. Nu har hobbyprojektet etablerat sig som ett av Sveriges hetaste band.

Amason spelar på Liseberg på lördag.Foto: Pressbild

3. "The Sisters of Mercy" på Trädgår'n

"The Sisters of mercy" spelar på Trädgår´n.Foto: JÖRGEN HILDEBRANDT

För den som är intresserad av något helt annat än Amason på Lisberg finns det ett helt annat alternativ på fredag kväll. Då ställer sig "The Sisters of mercy" på Trädgår'ns scen. Andrew Eldritch har med lite olika konstellationer släppt tre album sedan bandet bildades 1981.  Sedan det sista albumet ”Vision Thing” från 1990 har de inte spelat in något nytt material utan satsat på att turnera och möta sin publik. 

4. Slowgold på Stora Teatern

Slowgold på Stora Teatern på lördagFoto: Pressbild

På lördag spelar Amanda Werne även kallas Slowgold på Stora Teatern. Det är en drömlik rock som kommer levereras från scen. Slowgold har hittills släppt två album och har turnerat med både Lars Winnerbäck och Ebbot. Många känner även igen Amanda Werne från när hon gästade "På spåret" i vintras.

5. "Bohuslän Big Band" på Stora Teatern

Maria Lundqvist är en av de artister som uppträder med "Bohuslän Big Band" på söndag.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

"Bohuslän Big Band" bjuder tillsammans med Örjan Fahlström, Bengan Janson och Maria Lundqvist på en show baserad på svenska visor. Det utlovas humor blandat med ljuva toner.

Relaterade ämnen
Sofia Dahlström
Sofia Dahlström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER