Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Herrey till attack mot brösttaget i "mellon"

Bröderna Herrey. Foto: Sven Lindwall

Björn Gustafsson greppade tag om Nour El-Refais bröst i den senaste deltävlingen av "Melodifestivalen" och åsikterna har varit många.

Nu går också schagerveteranen Louis Herrey till attack mot mellanakten.

– Problemet är att barn inte förstår undertonerna som finns i detta, de ser något annat. Om barn och ungdomar ser kända profiler göra sådana här saker sänder det signaler att det är okej.

Den senaste deltävlingen i "Melodifestivalen" tog plats i Göteborg och det som kanske uppmärksammades mest var sketchen med de siamesiska backhopparna. Där Björn Gustafsson grabbar tag i den kvinnliga programledarens Nour El-Refasis bröst.

– Jag tyckte det var kul. Det är min tutte och jag bestämmer över den, sa Nour El-Refai till GT om händelsen.

"Det här är något vi ska kämpa emot"

Men sketchen har väckt mycket kritik och den senaste att ställa sig i raden bland kritikerna är schlagerlegendaren Louis Herrey.

– Det handlar inte om att Nour gått med på det eller tycker att det är okej, det handlar om vad man sänder ut för signaler. Det här är något vi ska kämpa emot inte promota.

Han menar att de komiska undertoner som finns inte framgår hos alla tittare – framför allt inte hos alla de barn som tittat. Det som de ser är en man som tar på en kvinnas bröst.

Borde tänka till

– Ibland känns det som om man gör internskämt, man skämtar med en klick som tycker att det är soligt. Men det är inte för den breda allmänheten och framför allt inte för alla barnfamiljer, säger Louis Herrey.

GT:s chefredaktör Frida Boisen skrev snabbt en krönika om brösttaget, vilken han ställer sig bakom

– Om det väcker anstöt eller om någon som tittar på Melodifestivalen känner sig tvungen att byta kanal eller stänga av så är det någonting som man bör fundera på och ta i beaktning. Framför allt när man jobbar med public service.

"Humor är humor"

Maria Ilstedt är projektledare för "Melodifestivalen" och menar att det aldrig var någon debatt om att ha med bröstskämtet som en del i sketchen.

– Det är humor och en siamesisk tvilling har ju en gemensam kropp och det är där själva sketchen börjar - så han kliar egentligen på sitt bröst.

Ser inte problematiken med att den komiska undertonen kan missas av exempelvis barn?

– Man kommer alltid tillbaka till att humor är humor. Är det någonting vi vet är en vågdelare är det humor – vissa tycker att det är roligt andra inte, säger Maria Ilstedt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!