Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Henriks larm – inför semestern i Thailand

Det var för två år sedan som thaiboxarens Henrik Nilsson var med om en svår olycka i Thailand.
Det är två år sedan Henrik Nilsson från Varberg blev påkörd av en taxibil i Thailand. Foto: PRIVAT / PRIVAT
I dag har Henrik återhämtat sig från olyckan.Foto: Privat
Henrik Nilsson, 38.Foto: PRIVAT

Efter bara några timmar i Thailand blev Henrik Nilsson, 38, påkörd av en taxibil.

– Jag flög och landade på huvudet, säger han.

Två år efter den svåra olyckan vill han nu påminna alla som ska resa till solen i vinter att se över sina reseförsäkringar.

I november för två år sedan satt Henrik Nilsson från Varberg på Kastrups flygplats med pirr i magen inför resan till Thailand.

– Jag såg att jag hade publicerat en klassisk flygplatsbild för två år sedan: Med den obligatoriska ölen, passet och biljetten, konstaterar han.

Dagen efter låg han på intensiven i Bangkok.

– Jag skulle gå över vägen på ett övergångsställe, Jag hann bara gå ut med halva kroppen innan jag blev påkörd och flög så att jag landade på huvudet, säger Henrik om olyckan som inträffade bara timmarna efter att planet landat.

Henrik var inlagd på sjukhuset i fem dagar. Foto: PRIVAT

Skulle göra sin sista match 

Henrik är en före detta proffsthaiboxare och landslagsman. Han har växlat mellan bostaden i Varberg och Thailand i snart 20 år. 

Tanken med resan var att göra sin sista match, men det slutade i något helt annat.

– Jag var vaken fram till jag hamnade i ambulansen. Men jag fattade snabbt att jag inte skadat huvudet, benen eller magen. Det var bara handen, så det andliga i mig tänker att det kanske var meningen att inte göra min sista match, säger han.

Han fördes alltså med ambulans till sjukhuset i Bangkok där de sydde igen såren i ansiktet och i handen. Den, handen, opererades sedan.

”Många kör som galningar”

Henrik Nilsson kunde stanna kvar i Thailand i några veckor, och han berättar att han trots det inträffade var på ganska bra humör under hela vistelsen.

Det var först två månader senare som verkligheten kom ikapp.

– Då fick man en mild panikångestattack när man insåg att det lika bra kunnat gå åt helvete. Jag har bland annat två kompisar som dött i trafiken i landet, en svensk kompis och en från Thailand, säger Henrik, som vittnar om att det kan vara en kaotisk trafiksituation i Bangkok:

– Många kör som galningar.

Han har besökt Thailand flera gånger efter olyckan och säger att det hugger till i magen varje gång han går förbi olyckskorsningen.

Han har även varit förbi sjukhuset igen.

– Jag tog med mig blommor dit, men jag tror inte de fattade gesten med att ge blommor. Så jag fick ta med en tårta i stället och då blev de glada, säger han. 

Henrik berättar att han var på ganska bra humör under vistelsen i Thailand.Foto: PRIVAT

Henrik Nilssons uppmaning

Henrik låg på två sjukhus i Thailand. Taxichauffören tog den första kostnaden på sin försäkring. Operationen och vistelsen på det andra hade kostat 160 000 kronor om han inte hade haft en hemförsäkring där reseförsäkring ingick.

Efter det inträffade uppmanade han alla som skulle resa ner till solen att se över just sin reseförsäkring. Nu närmar vi oss återigen en period där många lämnar mörkret och rusket i Sverige för att semestra på varmare breddgrader och då kommer Henrik Nilsson med en ny påminnelse:

– Nu ska ju alla till Thailand under vintern. Folk pratar alltid om vad man fått betala för sin biljett men inte om man har reseförsäkring.

I dag mår Henrik bra, men han går fortfarande på rehabilitering för sin vänstra hand.

– Men det kunde ju varit värre, avslutar han.