Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hemtjänstpersonal misstänks ha våldtagit en 90-årig kvinna

Mannen ska ha förgripit sig på kvinnan i hennes hem. Personerna på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
Polisen har gripit mannen som arbetar inom hemtjänsten. Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

En kvinna i 90-årsåldern misstänks ha utsatts för sexuella övergrepp av en man i hemtjänsten i Uddevalla, skriver Bohusläningen.

Mannen är nu gripen misstänkt för våldtäkt.

Mannen som jobbar inom hemtjänsten i Uddevalla kommun sitter anhållen misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i 90-årsåldern, skriver Bohusläningen.

Övergreppet ska enligt kvinnans anhöriga ha skett tidigare i veckan när mannen var hemma hos kvinnan för att hjälpa henne duscha.

– Vi fick till oss detta på onsdagen och har haft en insats under förmiddagen (på torsdagen) där en man kunnat gripas. Mannen sitter anhållen skäligen misstänkt för våldtäkt, säger jourhavande förundersökningsledare Lars Ström till Bohusläningen.

Kommunen utreder händelsen

Bohusläningen har pratat med socialchefen i Uddevalla som berättar att han aldrig varit med om något liknande tidigare.

– Vi utreder händelsen och under tiden är han avstängd utan lön. Vi har också skickat in en anmälan om Lex Sarah och kommer att göra en polisanmälan, säger socialchefen Roger Granat till Bohusläningen.

Enligt Bohusläningen är den misstänkta mannen inte dömd sedan tidigare. Socialchefen uppger att mannen inte kommer tillåtas att arbeta kvar. 

Kvinnan ska enligt Bohusläningen må förhållandevis bra men vara skakad av det som hänt.