Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hemtjänsten kritiseras – har brister enligt Ivo

Ivo har gjort en tillsyn i Trollhättan.Foto: SANNA WIKSTRÖM

Hemtjänsten i Trollhättan brister i sin ledning enligt ett beslut från Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

Dessutom finns brister hos ortopedkliniken och ambulanssjukvården vid Norra Älvsborgs Länssjukhus, skriver Ttela. 

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, har gjort en tillsyn av hemtjänsten och omsorgsnämnden i Trollhättans stad. Man har också gjort en tillsyn av ambulanssjukvården och geriatriska ortopedkliniken på Norra Älvsborgs Länssjukhus, Näl.

Anledningen till tillsynen var en anmälan som gällde en brukare som förts till Näl och senare avlidit.

Enligt anmälan, som Ttela tagit del av, fanns brister i kommunikationen mellan hemtjänsten, ambulanssjukvården och Näl då den avlidnes anhöriga skulle underrättats.

Trots bristerna – Ivo vidtar inga åtgärder

I sitt beslut skriver Ivo att det det är oklart hur överlämnandet av ansvaret att kontakta den avlidnes anhöriga gått till.

Ivo menar också att uppgifterna mellan de inblandade parterna går isär så mycket att det inte går att få klarhet i frågan. Man konstaterar dock att det saknas tydliga rutiner på sjukhuset för hur man hanterar anhörigkontakt i samband med avlidna patienter, samt att samverkan i det ovan nämnda fallet inte fungerat.

Trots att Ivo konstaterat brister kommer inspektionen inte vidta några åtgärder. Däremot kommer man följa upp beslutet.