Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Helt övertänd villa i centrala Stenungsund

Larmet kom in vid 18.36-tiden på lördagskvällen. En hel villa stod i lågor när räddningstjänsten anlände till platsen. Foto: Stefan Petersson

På lördagskvällen fick räddningstjänsten larm om en villabrand i centrala Stenungsund. En äldre kvinna har klarat sig ut ur huset.

- En grannfastighet är också rök/eldskadad, sa Joakim Hansson biträdande vakthavande på polisen i Västra Götaland.

Larmet kom in 18.36 på lördagskvällen om att en villa stod i brand. Villan ligger på Furuliden i centrala Stenungsund och när räddningstjänst kom till platsen var huset helt övertänt.

- Det ska vara en äldre dam som äger huset. Men hon är ute, sa Joakim Hansson biträdande vakthavande på polisen i Västra Götaland.

Fanns spridningsrisk

Vid 19.30-tiden brann villan fortfarande kraftigt och förstärkning från räddningstjänsten på Tjörn var på väg till platsen. Brandmän från Stenungsund var redan på plats. Men huset gick inte att rädda.

- Det kommer brinna ner helt och hållet. Det vi försöker göra är att minska rökutvecklingen så det inte blir så mycket rök som påverkar samhället, säger Göran Andtbacka som är räddningschef i beredskap.

Räddningstjänsten fick kontroll över branden

Vid 20-tiden hade spridningsrisken i villaområdet avtagit och räddningstjänsten hade då 22 man på platsen.

- Nu är det över så sett. Det är eftersläckning som gäller nu. Hela kåken kommer brinna ner men vi gör en samlad attack för att det ska brinna ner lite långsammare för att hindra rökutvecklingen, säger Göran Andtbacka.

Räddningstjänsten kommer lämna kvar fyra man över natten.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!