Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hells Angels vann över kommunen

Polisen vid Hells Angels lokal.
Foto: Scanpix

Karlstads kommun gjorde fel när de vräkte Hells Angels från klubblokalen i Härtsöga. Det har Värmlands tingsrätt fastslagit.

Medan mc-klubben får vara kvar tingas kommunen betala rättegångskostnaderna.

Striden mellan Karlstads kommun och Hells Angels gällande klubblokalen i Härtsöga har pågått länge. Kommunen har velat få bort dem medan mc-klubben vill vara kvar. I maj i fjol  köpte Karlstads kommun gården då den såldes på exekutiv auktion. Priset landade på 3,1 miljoner kronor. Målet var då att vräka hyresgästerna - det vill säga Hells Angels.

Kommunen har tidigare sagt till GT att de inte vill ha kriminella gäng i Karlstad.

– Det är ju faktiskt så att klubben inte gjort en fluga förnär och ingen granne har drabbats. Det hela bygger på lösa spekulationer helt utan grund om att klubben skulle syssla med kriminell verksamhet. Visst, det finns några dömda medlemmar i klubben men majoriteten i klubben har aldrig dömts, har advokaten Ismo Salmi tidigare sagt till GT.

"Missat avgörande detalj"

När kommunen vräkte klubben skickade organisationen Payback, som stödjer bikers rättigheter mot negativ särbehandling från polis och övriga myndigheter, en skrivelse där det stod att uppsägningen är ogiltig.

– Det handlar om att kommunen missat en avgörande detalj. I uppsägningen måste det finnas en hänvisning till att hyresgästen kan ta saken till medling i Hyresnämnden. Lagtexten är väldigt tydlig på den punkten. Om det inte finns med är uppsägningen utan verkan, sade då Ismo Salmi till Värmlands folkblad.

Nu har Värmlands tingsrätt kommit med en dom i frågan. De anser att Karlstads kommuns uppsägning för att få bort Hells Angels från klubblokal inte var korrekt.

Detta innebär att Hells Angels får vara kvar i huset och Karstads kommun tvingas betala 68 250 kronor i rättegångskostnader, rapporterar TV4 Nyheterna Värmland.