Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hells Angels-topp körde rattfull utan körkort

Christoffer Kronqvist, 43, mångårig Hells Angels-medlem. Foto: POLISEN
Hells Angels. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Hells Angels-mannen Christoffer "Coffe" Kronqvist, 43, körde rattfull och utan körkort när polisen upptäckte honom på vägen i Bollebygd.

Nu döms han mot sitt nekande till att betala dagsböter.

Kronqvist – som förekommer i minst 35 avsnitt i belastningsregistret – ansågs senast i december 2016 vara en av HA Norrköpings mest inflytelserika ledare.

 

Det var den 1 september i fjol som en polispatrull fick syn på en vinglig färd längs en väg i Bollebygds kommun. Polispatrullen stannade bilen eftersom man misstänkte att föraren var påverkad av droger, något som provtagningen senare visade.

I bilen satt Christoffer Kronqvist, en mångårig medlem i Hells Angels. Kronqvist förnekade brott vid tillfället – och nekar fortsatt till brott. 

Han har i förhör uppgett att han har ett polskt körkort, samt att han inte använt droger på flera år vid tillfället. Men Borås tingsrätt köper inte den förklaringen.

Hells Angels-man döms

"Det är uteslutet att resultatet beror på bruk som ägt rum flera år tidigare. Utredningen visar i stället att Christsoffer Kronqvists bruk måste ha skett i så nära anslutning till körningen att Christoffer Kronqvist haft att räkna med att det fortfarande fanns narkotika i blodet. Christoffer Kronqvist har begått rattfylleribrottet med uppsåt.", fastslår tingsrätten.

Gällande det påstådda polska körkortet så menar rätten att Christoffer Kronqvist inte kunnat visa att något sådant existerar. Svenskt körkort har han inte. Därför döms han även på den punkten.

Påföljden blir 50 dagsböter á la 50 kronor för olovlig körning och rattfylleri.

Kronqvist har sedan 2015 figurerat på bilder med ”Sergeant at arms”-märket på västen. Det innebär att man är klubbens säkerhetsansvarige och har en av klubbens absolut tyngsta positioner. Han har också setts på bild med det så kallade "Filthy few"-märket, vilket betyder att man dödat för klubbens räkning och "Dequiallo"-märket, vilket betyder att man varit i bråk med polisen. Och han ansågs alltså åtminstone i december 2016 vara en av HA Norrköpings mest inflytelserika ledare.

Våldsamt förflutet

Kronqvist har en våldsam historia. Han är upprepade gånger dömd för brottslighet som misshandel, vapenbrott och narkotikabrott.

2016 dömdes han för en mycket hänsynslös och rå misshandel där han och en annan person sprang ikapp en man och slog honom med en hammare. Straffet blev ett år och tre månaders fängelse.

2012 dömdes han av tingsrätten till 12 års fängelse för det uppmärksammade mordet på en småbarnspappa på High Chaparral i Småland. Men hovrätten rev upp domen och Kronqvist friades. Det var inte ställt utom rimligt tvivel att han var gärningsman, resonerade rätten. Då var Christoffer Kronqvist provmedlem i Hells Angels, men han har alltså stigit i graderna under åren.

GT söker Christoffer Kronqvist för en kommentar.

 

LÄS OCKSÅ: Hells Angels-topp åtalas för nya brott

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!