Christoffer Kronqvist, 43, mångårig Hells Angels-medlem. Foto: POLISENChristoffer Kronqvist, 43, mångårig Hells Angels-medlem. Foto: POLISEN
Christoffer Kronqvist, 43, mångårig Hells Angels-medlem. Foto: POLISEN
Hells Angels. Foto: TT NYHETSBYRÅNHells Angels. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Hells Angels. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Hells Angels-topp körde rattfull utan körkort

Publicerad

Hells Angels-mannen Christoffer "Coffe" Kronqvist, 43, körde rattfull och utan körkort när polisen upptäckte honom på vägen i Bollebygd.

Nu döms han mot sitt nekande till att betala dagsböter.

Kronqvist – som förekommer i minst 35 avsnitt i belastningsregistret – ansågs senast i december 2016 vara en av HA Norrköpings mest inflytelserika ledare.

 

Det var den 1 september i fjol som en polispatrull fick syn på en vinglig färd längs en väg i Bollebygds kommun. Polispatrullen stannade bilen eftersom man misstänkte att föraren var påverkad av droger, något som provtagningen senare visade.

I bilen satt Christoffer Kronqvist, en mångårig medlem i Hells Angels. Kronqvist förnekade brott vid tillfället – och nekar fortsatt till brott. 

Han har i förhör uppgett att han har ett polskt körkort, samt att han inte använt droger på flera år vid tillfället. Men Borås tingsrätt köper inte den förklaringen.

Hells Angels-man döms

"Det är uteslutet att resultatet beror på bruk som ägt rum flera år tidigare. Utredningen visar i stället att Christsoffer Kronqvists bruk måste ha skett i så nära anslutning till körningen att Christoffer Kronqvist haft att räkna med att det fortfarande fanns narkotika i blodet. Christoffer Kronqvist har begått rattfylleribrottet med uppsåt.", fastslår tingsrätten.

Gällande det påstådda polska körkortet så menar rätten att Christoffer Kronqvist inte kunnat visa att något sådant existerar. Svenskt körkort har han inte. Därför döms han även på den punkten.

Påföljden blir 50 dagsböter á la 50 kronor för olovlig körning och rattfylleri.

Kronqvist har sedan 2015 figurerat på bilder med ”Sergeant at arms”-märket på västen. Det innebär att man är klubbens säkerhetsansvarige och har en av klubbens absolut tyngsta positioner. Han har också setts på bild med det så kallade "Filthy few"-märket, vilket betyder att man dödat för klubbens räkning och "Dequiallo"-märket, vilket betyder att man varit i bråk med polisen. Och han ansågs alltså åtminstone i december 2016 vara en av HA Norrköpings mest inflytelserika ledare.

Våldsamt förflutet

Kronqvist har en våldsam historia. Han är upprepade gånger dömd för brottslighet som misshandel, vapenbrott och narkotikabrott.

2016 dömdes han för en mycket hänsynslös och rå misshandel där han och en annan person sprang ikapp en man och slog honom med en hammare. Straffet blev ett år och tre månaders fängelse.

2012 dömdes han av tingsrätten till 12 års fängelse för det uppmärksammade mordet på en småbarnspappa på High Chaparral i Småland. Men hovrätten rev upp domen och Kronqvist friades. Det var inte ställt utom rimligt tvivel att han var gärningsman, resonerade rätten. Då var Christoffer Kronqvist provmedlem i Hells Angels, men han har alltså stigit i graderna under åren.

GT söker Christoffer Kronqvist för en kommentar.

 

LÄS OCKSÅ: Hells Angels-topp åtalas för nya brott

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER