Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hells Angels nya näste – gamla mordplatsen

Nu har Hells Angels satt upp skylten på fasaden till sitt nya näste. Foto: SVERIGES RADIO
Mc-gänget Hells Angels uppfyller EU:s kriterier för organiserad brottslighet. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Runar Spjötvold, 35. Foto: Polisen / Polisen
Casper van Doorn Kristiansen, 35. Foto: Polisen / Polisen

Hells Angels har nu officiellt flyttat in i sitt nya näste på Sjöstad i Karlstad.

Nyligen satte mc-gänget upp skylten på fasaden, rapporterar P4 Värmland.

Vid samma lokal mördades en medlem av två andra HA-män vintern 2017.

Det var i november 2017 som polis fick larm om en pågående misshandel vid Hedvägen på Sjöstad i Karlstad. Det var då känt för polisen att Hells Angels sedan ett tag vistades på platsen och ett stort pådrag satte i gång.

På platsen hittades en man död. Offret var invirad i en presenning och hade buntband virat runt halsen. Han hade också fått ett slag med en kofot i huvudet. 

Polisens gick snart ut med att offret var medlem i mc-klubben och senare kunde två andra Hells Angels-män gripas som misstänkta för mordet. 

I hovrätten dömdes Casper van Doorn Kristiansen, 35, och Runar Spjötvold, 35, till livstids fängelse för mordet. De förnekar brott.

Hells Angels-nästet spärrades av under mordutredningen. Foto: JONATHAN BERNTSSON

Vid tiden för mordet var kåken på Hedvägen ett renoveringsobjekt och mordutredningen satte stopp för renoveringen. Åklagaren beskrev stället som ”en ren byggarbetsplats” och det var ingen aktivitet i lokalerna en lång tid efteråt.

Skylten sitter uppe

Men nu står det alltså klart att mc-gänget officiellt flyttat in i klubblokalen, det enligt både P4 Värmland och NWT

På husets fasad hänger det numera en skylt med Hells Angels logotyp.

– Vi har följt Hells Angels som organisation under en längre tid, och vi har ju vetat om att de har haft den här lokalen som sin utgångspunkt. Det gör egentligen ingen större skillnad, säger Lars Wirén, polisområdeschef i Värmland, till radiokanalen.

Under helgen kommer mc-klubben att hålla en fest i lokalen, till minne av en före detta Hells Angels-president som omkom i en trafikolycka. Enligt radiokanalen förväntas många medlemmar i gänget närvara på partyt.

– Vi håller ögonen på det. Sker det något brott i samband med den här aktiviteten så kommer vi ingripa på lämpligt sätt, säger Lars Wirén till P4 Värmland.

Unik morddom

Enligt uppgifter som framkom under mordutredningen ansågs offret vara ”out”, det vill säga att gänget såg honom som fredlös. 

Morddomen är unik då det är första gången i Sverige som ett internt mordmål inom Hells Angels – där både offer och förövare är medlemmar – har klarats upp.

Sedan tidigare finns fall där medlemmar försvunnit och antas vara mördade av klubben eller på uppdrag av klubben. Samt fall begångna mot andra, med Hells Angels-medlemmar som förövare.

Kofoten som användes vid mordet. Foto: POLISEN