Monica Ekström vid Brottsofferjouren. Foto: PRIVAT / PRIVATMonica Ekström vid Brottsofferjouren. Foto: PRIVAT / PRIVAT
Monica Ekström vid Brottsofferjouren. Foto: PRIVAT / PRIVAT
En polisinsats vid HA:s gamla klubblokal 2009. Foto: LARS HEDELIN / SCANPIX / SCANPIX SWEDENEn polisinsats vid HA:s gamla klubblokal 2009. Foto: LARS HEDELIN / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
En polisinsats vid HA:s gamla klubblokal 2009. Foto: LARS HEDELIN / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
Hells Angels pengar går till brottsoffer. Foto: TT NYHETSBYRÅNHells Angels pengar går till brottsoffer. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Hells Angels pengar går till brottsoffer. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Hells Angels lämnade över 335 000 kronor – i en påse

Publicerad
Uppdaterad

Hells Angels i Karlstad förlorade en tvist med Karlstad kommun och lämnade över 335 000 kronor i en plastpåse.

Under fredagen tas beslutet att skänka pengarna till Brottsofferjouren och Brottsförebyggande centrum.

– Helt fantasiskt, det är otroligt mycket pengar för oss och vår verksamhet, säger  Monica Ekström, ordförande för Brottsofferjouren Värmland.

Det var i juni 2016 som Solstadens Motorsport, alltså Hells Angels, reglerade en skuld till kommunen på ett lite udda sätt. Man lämnade helt enkelt över 335 954 kronor i en plastpåse.

Detta efter att Karlstads kommun och mc-klubben haft en mångårig tvist. Kommunen ville och lyckades tvinga bort HA från fastigheten man huserade i.

Hells Angels pengar

Men kommunen bestämde att man inte ville befatta sig med pengarna som har förvarats hos Kronofogden.

Under fredagen kommer kommunstyrelsen i Karlstad att formellt ta beslutet att pengarna ska delas av organisationerna Brottsofferjouren och Brottsförebyggande centrum, vilket Nya Wermlands-Tidningen tidigare skrivit om.

 

LÄS OCKSÅ: Hells Angels föll i rätten om gården i Hertsöga

 

– Jag fick ett samtal från kommundirektören i onsdags. Det känns fantastiskt. Pengarna kommer att göra mycket nytta för brottsoffer i Värmland, lovar Monica Ekström.

Brottsofferjouren hjälper och stöder brottsoffer, vittnen och anhöriga.

"Unik fråga"

– Det handlar om allt från att sitta med som stöd vid en rättegång till att bara finnas till hands som medmänniska. Kanske hjälpa till att göra polisanmälan eller söka olika former av ekonomiskt stöd.

Förra året hjälpte man 532 personer och med stödet hoppas man nå ut till ännu fler.

Den andra hälften av pengarna går till Brottsförebyggande centrum i Värmland.

Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande i Karlstad.Foto: Karlstad kommun / Karlstad kommun

Kommunstyrelsens ordförande Per-Samuel Nisser (M) är belåten med lösningen:

– Hela den här frågan är unik, från att vräka Hells Angels från en fastighet till att få en plastpåse med hundratusentals kronor.

– Det känns som en seger för demokratin och de goda krafterna i samhället.

Relaterade ämnen
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER