Hells Angels köpte hus i villaområde

I VILLAOMRÅDE. Det här huset, som ligger i ett villaområde vid Toltorpsgatan i Mölndal, har köpts av fyra män. En av dem anses, av polisen, var president i den ena av de två avdelningar av Hells Angels som finns i Göteborg. Ostindiefararen Götheborg.
Foto: Anders Ylander/Lasse Svensson

MÖLNDAL. Fyra män, varav en av polisens kriminalunderrättelsetjänst anses vara president i HA-avdelningen Goth Town i Göteborg, har köpt den här villafastigheten i Mölndal för 3 miljoner kronor.  

- Vi känner till detta och skall i början av nästa år ha ett möte med representanter för Mölndals kommun, säger kommissarie Bertil Claesson, Kunskapscentrum mot organiserad brottslighet i Göteborg.

Vad villan, som ligger i Mölndal i ett vanligt villaområde och som tidigare inhyst bland annat en serviceverkstad, skall användas till är oklart.

 I Göteborg finns sedan några år två avdelningar av Hells Angels, dels Hells Angels Mc Gothenburg (Gamlestans Mc) och så den nytillkomna Hells Angels Goth Town.


Letat klubblokal

 Den äldsta håller till ute på sin egen fastighet i Gunnilse. Den andra har letat egen klubblokal under lång tid.

 Bland annat var man intresserade av att hyra en fastighet i Lilla Edet.

 Enligt lagfartshandlingarna gjordes köpet av mölndalsvillan den 15 september i år och registrerades den 28 oktober.


Förvånade

 Grannar som GT talat med är förvånade, men har varken sett eller hört något som skulle indikera att någon mc-klubb:s verksamhet dragit i gång i fastigheten.

 De fyra männen som står för lagfarten är, enligt denna, hemmahörande i Surte, Mölndal, Hålanda och Västra Frölunda.

 Tre av dem är också registrerade som bolagsmän i ett handelsbolag i fastighetsbranschen.


Knäpper av samtalet

 Den man, som enligt polisens experter på kriminella mc-gäng anses vara ledare för det nya HS Goth Town, var tidigare president för den andra avdelningen. Han knäpper av samtalet när GT når honom på ett mobilnummer som står registrerat på honom.