Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Helena Hyséns paradis: ”Det finns inget annat"

Alexandra Zazzi vill åka på en aktiv semester i vinter och funderar på att vandra i grottsystem i Vietnam. Foto: Privat
Ola-Conny Wallgren drömmer om skotska slott och brittisk kultur. Foto: SuperDeuceSthlm/Kanal 5
Maldiverna är Helena Hyséns drömresmål. Foto: ELISABET AXÅS
Helena Hysén. Foto: HENRIK JANSSON

Viveca Lärn skriver på en bok och vandrar på stranden i Andalusien när mörkret lägger sig över Sverige.

Alexandra Zazzi drömmer om att bestiga Kilimanjaro eller vandra i grottsystem i Vietnam.

Vem vill inte ta en paus från vardagen mitt i höst- och vinterrusket.

Så här vill några kända västsvenskar semestra i vinter.

Författaren Viveca Lärn kommer att vara mycket i Andalusien i Spanien i november och december. Foto: HENRIK JANSSON

Viveca Lärn, 74, Göteborg. Författare och journalist.

”Mina vinterresor är redan klara. Andalusien fram till jul som förra hösten. Inte för semester utan för att skriva på en bok om mitt liv från noll till sjutton år, ”Sladdisen", som ska komma ut i april.

Det är så skönt att det är ljust från morgon till kväll. Jag är ensam där och jobbar på morgonen och eftermiddagen. Däremellan vandrar jag på stranden ett par timmar och äter tapas till lunch.

På påsk ska jag däremot på en veckas semester till Mallorca med hela min familj = barn och barnbarn. Underbart. Då ska jag inte skriva en enda rad.”

Ola-Conny Wallgren längtar till slotten och herrgårdarna i Skottland. Foto: Maria Östlin/Kanal 5

Ola-Conny Wallgren, 54, Ullared. Lagerarbetare på Gekås och ”Ullared”-profil:

” Jag har rest mycket världen över med produktionsbolaget som gjorde ”En stark resa” för Kanal 5. Men jag hade inte rest privat på tjugo år när jag och min käraste, Camilla, åkte till Madeira nu i slutet av oktober. Det var helt fantastiskt.

Jag har inte tänkt så mycket på vinterresor, men vi har pratat om att åka till Italien eller till London. Jag tycker mycket om London. Man behöver ju inte åka så långt bort. Jag har alltid tyckt om brittiska filmer och den brittiska kulturen. Jag gillar att gå in på en pub och ta en öl, det är lugnt och städat och alla är trevliga. Jag tycker om att testa olika ölsorter i måttlig mängd.

Allt går inte ut på att bara ligga och sola, och jag tycker om att åkta runt och se mig omkring. Jag är väldigt intresserad av gamla slott, herrgårdar och historia. Därför är ett av mina mål att komma till Skottland”.

Helena Hysén. Foto: Henrik Jansson

Helena Hysén, 57, Göteborg. Tv-profil och aktuell i realityserien ”Hyséns”:

”Jag skulle vilja åka tillbaka till Maldiverna. Jag har varit på Tahiti och Bora Bora och överallt, men det finns inget som slår Maldiverna. Det är en sån skillnad på vattnet och djurlivet. Vattnet är fullt av liv med mycket växter och färgglada fiskar. Det är som att vara i ett akvarium.

Jag älskar att snorkla och att vara i vattnet. Sedan tycker jag om att ligga i solen och läsa och njuta. Och maten är fantastisk med mycket fisk och skaldjur.

På vintern finns inget annat än Maldiverna för mig. Men jag kommer inte att resa dit nu i vinter. Jag var på Tahiti förra året och i Grekland i somras, så jag åker ingenstans i vinter.”

Alexandra Zazzi gillar äventyr på semestern. Foto: Privat

Alexandra Zazzi, 52, Göteborg.  Kock, matskribent, tv-profil i ”Biggest Loser” i TV4.

”Jag har inga konkreta resplaner ännu, men någon semester ska jag klämma in och unna mig i vinter. Troligtvis söker jag mig till någon riktigt bra aktiv semester som gärna involverar vatten och träning. Jag är sugen på Sydamerika och Puerto Rico, kanske.  

Jag skulle också vilja klättra upp på Kilimanjaro i Tanzania. Det står på min bucket list. Något som också finns på min att göra-lista är en grotta i Vietnam som heter Son Doong. Det är världens största grottsystem som man kan vandra omkring i.

Jag har alltid varit en äventyrare och vill gärna göra något utöver det vanliga. Något som är krävande och utmanande och utanför det bekväma. Jag är inte så jätteförtjust i att lägga in mig på lyxhotell. Min första riktiga långresa gjorde jag som 20-åring, 1986, då jag åkte ensam till Sydostasien och Australien med dykning som mitt enda mål.”