Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hedersbegravning för polisen Andreas Danman

Foto: Hilda Frankki / SMÅLANDSPOSTEN
– Det här har väckt sorg och ilska genom hela Sveriges poliskår och även inom försvarsmakten, säger Christian Nyhlén, polisområdeschef för Kungälv och Ale och samordnare för polisbegravningen, till P4 Göteborg.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL

Det blir en hedersbegravning för polisen Andreas Danman som sköts till döds under natten till den första juli. 

Hundratals kolleger kommer att följa begravningen via länk. Det uppger Christian Nyhlén som samordnar begravningen. 

– Det är ett hedervärt uppdrag, säger han till P4 Göteborg.  

Polisen Andreas Danman, 33, som sköts till döds i Biskopsgården under natten mot första juli, kommer att begravas den 30 juli. Det rapporterar P4 Göteborg. 

– Det här har väckt sorg och ilska genom hela Sveriges poliskår och även inom Försvarsmakten, säger Christian Nyhlén, polisområdeschef för Kungälv och Ale och samordnare för polisbegravningen, till P4 Göteborg. 

– Det är brukligt för polisen som avlidit i tjänsten att få polisbegravning. Det är en form av hedersbegravning, säger Christian Nyhlén. 

”Många kollegerer vill hedra”

Kollegerna kommer att få ta ett sista farväl genom videolänk, eftersom begravningen livestreamas av respekt för både restriktioner och de närmast sörjande till den avlidne.

– Det är många kolleger som vill hedra. Därför kommer vi att samla några hundra på ett annat ställe och begravningen kommer att streamas dit, säger Christian Nyhlén till P4 Göteborg. 

Se också: