Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hätskt när läger för migranter utrymdes

Det uppstod en hätsk stämning när ett läger för EU-migranter skulle utrymmas på tisdagsförmiddagen i Biskopsgården i Göteborg.

– Det kom 20 till 30 andra personer som inte hörde dit och bildade en kedja kring en husvagn som en bärgare skulle ta bort, säger Tommy Nyman, presstalesman på polisen i region Väst.

Flera personer har rapporterats för brott.

Göteborgs-Posten som var först att berätta om händelsen skriver att polisen fått dra bort skrikande och sparkande personer från husvagnar. Personerna ska enligt tidningen ha skrikit ord som "övervåld" och "grisar" till poliserna.

– Det är Kronofogdemyndigheten som har en åtgärd på platsen och vi biträder, säger Tommy Nyman.

Polisen säger att det vid avhysningen av migrantlägret i Biskopsgården dök upp ett antal personer som bildade en mänsklig kedja kring en husvagn.

– Det beskrevs som en hätsk stämning på platsen, säger Tommy Nyman.

Vägrade lämna

Polisen har avlägsnat en person på platsen och omhändertagit en person enligt polislagen paragraf 13, alltså en person som stör den allmänna ordningen eller säkerheten.

– Det är åtta personer kvar på platsen nu som är ombedda att lämna platsen. Om man väljer att inte lyssna på det kan man rapporteras för ohörsamhet mot ordningsmakten.

Vid 15-tiden meddelade polisen att några av de som vägrade lämna slutligen rapporterades för brott,

– De kilade fast sig och rapporterades alltså för ohörsamhet mot ordningsmakten. Det är ett bötesbrott i regel och de som kunde identifieras hördes också, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i Region Väst.

Vid 14.45 avslutade polisen sin insats.

– Hanräckningen som vi bistod Kronofogden med genomfördes vid 14.40, så den kommer att verkställas, säger Lippens.