Hästtransport i olycka – rasade ner i en ravin

Publicerad

En transport med tre hästar har rasat ner i en ravin i närheten av Uddevalla – halkan tros vara orsaken.

Det tog över två timmar innan hästarna kunde räddas.

– De var illa tilltygade. Vi har haft två veterinärer på plats, säger Bernt Eriksson, räddningschef.

Enligt polisen har hästarna kommit i säkerhet efter olyckan.

Det var vid klockan 10.16 som larmet kom om en olycka i Skredsvik i närheten av Uddevalla.

– Det är en form av hästtransport som har kört ner i en ravin. Jag vet inte de exakta omständigheterna, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Räddningstjänst och ambulans har också kallats till platsen, men det ska inte vara några personskador.

Gick av vägen – på grund av halkan

Enligt polisen skulle hästarna levereras till en adress i området där ett slakteri har sin fakturaadress, men på platsen ligger ett vanligt bostadshus.

Enligt uppgift till GT ska hästarna ha varit tävlingshästar på väg till en klinik.

Enligt Robert Betzehag, fotograf på plats, kan någon av hästarna ha brutit ett ben. Ravinen ska vara ungefär fem-sex meter.

– Den här bilen med transport har gått av i halkan och kört ner i en brant. Vi jobbar med att få fason på hästarna, säger Bernt Eriksson, räddningschef.

"Stora djur"

Räddningstjänsten fick arbeta med att få upp djuren i över två timmar.

– Det är stora djur det handlar om och som jag fått det till mig är hästarna illa tilltygade. Vi har fått upp dem och två veterinärer har varit inblandade.

Räddningstjänsten vet inte vad som kommer att hända med hästarna nu när de tagits upp ur ravinen.

– Men det är en bra varning. Det är branta vägkanter här och det är mycket halt. Det tål att tänkas på.

Polisen meddelar att hästarna förts i säkerhet efter olyckan och tas om hand.

 

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER