Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hästarna söker ett nytt kärleksfullt hem

Stoet Juni är en rutinerad dam på omkring 25 år. Foto: Polisen
Juli, som tros vara sex år gammal, födde ett hingstföl i maj i år. Juli och fölet säljs endast tillsammans. Foto: Polisen

Hästarna Juni och Juli har blivit omhändertagna av länsstyrelsen då ägaren har belagts med djurförbud.

Nu söker de båda nordsvenska stona ett nytt, kärleksfullt hem.

De nordsvenska hästarna omhändertogs av länsstyrelsen i Jönköping efter en kontroll hos deras förra ägaren. Ägaren fick djurförbud. Nu befinner sig hästarna i Jönköpingspolisens ägo.

– Varför han fått djurförbud vet vi inte men vi står för stallplats och mat åt hästarna, säger Tommy Thorngren, kommunikatör vid Jönköpingspolisen, till Jönköpings-Posten.

Polismyndigheter letar efter nytt hem till hästarna – och de kommer att säljas via anbud.

– Det handlar om att få marknadspris så det inte verkar som att vi sålt för billigt, förklara Tommy Thorngren till JP.

 

LÄS OCKSÅ: Rebeckas intresse: Hoppa som en häst

 

Stoet Juli, som tros vara sex år gammal, födde ett hingstföl i maj i år. Juli och fölet säljs endast tillsammans. Juli är svart till färgen och beskrivs som trevlig och hanterbar av polisen. Stoet Juni är en rutinerad dam på omkring 25 år. Hon är brun till färgen och beskrivs även hon som trevlig och hanterbar. I övrigt känner polisen inte till mycket om hästarnas bakgrund.

Undersökta av veterinär

Både Juni och Juli är undersökta av veterinär och visar inga tecken på sjukdom eller hälta. Den som är intresserad av att ge hästarna ett nytt hem kan komma på polisens visning av hästarna. Anbud på dem måste lämnas in senast måndagen 26 september.

 

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.