Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Häst hittad med bunden mun – polis varnar

När familjen kom hem gjorde det en obehaglig upptäckt i hästhagen – någon hade bundit ihop hästens mun. OBS, genrebild Foto: Shutterstock
Nu uppmanar polisen andra hästägare och boende i området kring Mellerud att vara vaksamma. Foto: Tomas Leprince

När familjen kom hem gjorde det en obehaglig upptäckt i hästhagen – någon hade bundit ihop hästens mun.

Nu uppmanar polisen andra hästägare och boende i området kring Mellerud att vara vaksamma.

– Bara timmar senare så försvann tre hästar från en gård intill. Vi måste hjälpas åt nu, säger Monika Lindberg, polisinspektör i Mellerud.

Hästägaren kände inte igen repet som satt så hårt knutet runt hästens mule att djuret svullnat upp. Som tur var upptäckte ägaren skadan i tid – men polisen är orolig för att fler djur i grannskapet kring Mellerud ska drabbas.

– Det som hände var att ägaren ser att en av hästarna i hagen står på ett konstigt ställe. När ägaren kommer fram är hästen bunden runt mulen med en så hård knut att repet fick skäras loss. Repet var också fäst i en stolpe, säger Monika Lindberg, polisinspektör i Mellerud.

Hon berättar att polisen rubricerar händelsen som djurplågeri och att hästen var mycket stressad av det inträffade.

"Måste hjälpas åt"

Och tyvärr var det inte det enda hästrelaterade brottet i trakten under torsdagen, berättar Monika Lindberg.

– Senare på kvällen får vi larm om att tre hästar är borta. På platsen ser vi att hagen sannolikt öppnats av en människa och vi kunde se tydliga fotspår kring grinden, säger hon.

Efter flera timmars letande hittades djuren, som polisen inledningsvis trodde var stulna, på en åker en bit från sin hage – men att någon släppt ut dem ät ganska tydligt.

Med anledning av de två incidenterna har polisen nu gått ut med en varning till boende i trakten. Och framför allt en uppmaning, menar Monika Lindberg.

– Vi måste hjälpas åt och hålla ögonen öppna. En hästägare kan inte se över sina djur hela tiden och hela allmänheten måste hålla både ögon och öron öppna, säger hon.

 

Följ GT på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​