Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Harryson har tappat 30 kilo – efter hjärtstoppet

Peter Harryson på väg tillbaka på scenen – efter svåra sjukdomsperioden.
Foto: HENRIK JANSSON
Peter Harryson med Anders Berglund och Robert Wells.
Foto: Micael Engström / Werecki Promotion Company

Peter Harryson är snart tillbaka på scenen efter sin svåra sjukdomsperiod då han fick hjärtstopp och var nära döden.

Nu , 30 kilo lättare, känner han sig piggare än någonsin förklarar han i P4 Extra – och berättar att han blivit av med sin diabetes.

– Jag hade diabetes, men det gick över när jag tappade så många kilo, säger Peter Harryson i programmet.

Det är exakt ett år sedan skådespelaren och tv-personligheten Peter Harryson fick föras med ambulans till sjukhus efter att ha fallit ihop hemma i lägenheten i centrala Göteborg.

Harryson hade drabbats av blodförgiftning och fick stanna 15 veckor på sjukhus.

– Den 14 december förra året stannade hjärtat. Det stod stilla i nio, tio minuter. Sedan lär de ha startat upp det igen, säger han i P4 Extra på fredagen.

Han förklarar att han inte tänker så mycket på att han var ytterst nära att dö:

- Men jag kommer nog att tänka på det mer framöver. Det är så mycket som kommer tillbaka nu. Jag tänker på att jag måste överleva. Jag har fått ett år gratis. Det måste ta tio år innan jag börjar fundera på nästan... Jag är inte rädd för att dö längre. Nu vet jag att det är väldigt lätt.

Peter Harryson insjuknade för exakt ett år sedan och har sedan dess kämpat sig tillbaka.
Foto: HENRIK JANSSON

Gick ner 30 kilo – slapp diabetes

Under sjukdomsperioden har Harryson gått ner 30 kilo. Något som hade en positiv effekt på tidigare hälsoproblem.

– Jag hade diabetes men det gick över när jag tappade så många kilo. Först gick jag ner 38 kilo, men var tvungen att gå upp igen, för det var bara muskler som försvann. Fettet hängde kvar, säger han i P4 Extra.

Nu står vågen på 100 kilo och han förklarar att han är nöjd och belåten med det, precis som kroppen – och framför allt hans läkare.

Peter Harryson har inte tappat sitt stora intresse för mat och matlagning även om det tog lite tid innan det började smaka som vanligt efter all medicinering.

Anders Berglund, Peter Harryson och Robert Wells återförenas i ny turné i vår.
Foto: Micael Engström / Werecki Promotion Company

Beställde in ostron och champagne

När han åt mediciner smakade all mat salt och metall berättar han i P4. Så sakta började smaken komma tillbaka och till slut tänkte han att han måste göra en kontroll och åkte till restaurang Sjömagasinet och beställde in ostron och champagne.

– Det ligger ju nära havet så jag tänkte att om det inte smakar kan jag ju hoppa i sjön. Men det smakade fantastiskt.

Snart gör Peter Harryson storstilad comeback på scenen. Han ska åter återförenas med kollegerna från ”Så ska det låta”, Robert Wells och Anders Berglund. I mars ska de ut med ”Originalet på turné”.