Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Har två bostäder – skyller på fruns mens

Den 38-årige mannen vill behålla sin extra lägenhet. Bilden kommer från ett annat tillfälle. Foto: Jan Wiriden

GÖTEBORG. 38-åringen från Bergsjön hävdar att han behöver ha en extra lägenhet då han inte kan bo med sin fru när hon har mens.

Hyresvärden vill däremot kasta ut honom då de misstänker att den verkliga anledningen till att han vill ha kvar bostaden är för att kunna hyra ut den svart, skriver Hem & Hyra.

Det är på grund av religiösa skäl som 38-åringen, som sedan 2013 är folkbokförd i en villa i Bergsjön, menar att han behöver ha kvar sin gamla trerummare där han bodde tidigare.

Hyresvärden som hyr ut lägenheten misstänker däremot att mannen har kvar bostaden för att kunna hyra ut den svart och har därför tagit ärendet till hyresnämnden, som nu har gett värden rätt att bryta sitt kontrakt med 38-åringen.

Inga bevis

Det trots att värden inte har lyckats bevisa att 38-åringen faktiskt hyr ut lägenheten svart.

I hyresnämnden nekar 38-åringen till att han skulle ha hyrt ut sin gamla lägenhet. Istället hävdar han att han haft kvar den för att ha en plats att kunna meditera och slappna av på.

Dessutom menar han att den traditionella formen av afrikansk kristendom som han utövar inte tillåter honom att bo med sin fru medan hon har mens då religionen anser att kvinnor är orena under sin menstruation.

Trots att hyresvärden inte kan bevisa att 38-åringen hyr ut lägenheten svart, eller ens kan motbevisa att han har bott i lägenheten under perioder, anser hyresnämnden inte att hans skäl till att ha kvar den extra lägenheten är tillräckligt starka, skriver Hem & Hyra.

Kontraktet upphör

Då han dessutom tidigare har klarat av att bo med sin fru när hon har mens anser hyresnämnden att hyresvärdens intresse av att kunna hyra ut lägenheten till någon annan är starkare än mannens skäl.

Om han inte längre klarar av sin frus mens menar nämnden att 38-åringen får hitta andra lösningar på problemet.

Hyresnämnden har därför beslutat att 38-åringens kontrakt på lägenheten ska upphöra från december 2014.

Mannen får dock fram till den 2 februari på sig att tömma bostaden och flytta ut.