Kramkalas. Marie Kössler, Isa Falk, och Annica Svensson var några som var inblandade när kramkalaset utbröt i Göteborg. Foto: Henrik JanssonKramkalas. Marie Kössler, Isa Falk, och Annica Svensson var några som var inblandade när kramkalaset utbröt i Göteborg. Foto: Henrik Jansson
Kramkalas. Marie Kössler, Isa Falk, och Annica Svensson var några som var inblandade när kramkalaset utbröt i Göteborg.  Foto: Henrik Jansson
Kramglada. Isa Falk hade inget emot att kramas med arrangören Patrik Deijenstedt, som dessutom fyllde år under den internationella kramdagen. Foto: Henrik JanssonKramglada. Isa Falk hade inget emot att kramas med arrangören Patrik Deijenstedt, som dessutom fyllde år under den internationella kramdagen. Foto: Henrik Jansson
Kramglada. Isa Falk hade inget emot att kramas med arrangören Patrik Deijenstedt, som dessutom fyllde år under den internationella kramdagen.  Foto: Henrik Jansson

Här samlas 100 – för att delta i kramkalas

Publicerad

Ett stort kramkalas bröt under torsdagen ut i Göteborg.

I Nordstaden hade runt 100 personer samlats i en så kallad flashmob för att sprida kärlek.

– Jag älskar kramar, säger 19-åriga Isa Falk som var på plats.

Vid 18.00 på torsdagen började främmande människor plötsligt att krama varandra i Nordstaden.

Vissa kramades så länge att de nästan såg ut att ha fastnat i varandra.

Peter Lilja, 58, träffade bland annat en man som heter Kurt som han stod tätt omslingrad med en längre tid.

– Det är riktigt skönt att kramas, man mår bra av det, säger Peter Lilja.

Kramkalaset arrangerades av organisationen Meeting Bliss som passade på under internationella kramdagen.

– Vi gör det här för att komma samman och landa i oss själva. När vi kramas kommer vi i kontakt med våra kroppar, säger arrangören Patrik Deijenstedt.

Fred på jorden

Isa Falk, 19, var en av de mer frekventa kramarna under kramkalaset. Plötsligt hamnade hon mitt i en varm gruppkram med Annica Svensson, 33, från Alafors och Marie Kössler, 48, från Göteborg.

– Jag älskar att kramas, utbrister Isa Falk.

Marie Kössler såg det hela som en utmaning.

– Jag behöver massa kramar och jag vill hemskt gärna också ge kramar. Jag gör det här för att utmana mig själv och för att komma i kontakt med andra människor.

Tror ni man kan skapa fred på jorden genom att kramas?

– Ja det tror jag, skrattar Annica Svensson.

På plats fanns också en skäggig man som kallade sig själv för tomten.

Han berättade att han gärna kramas, och inte bara på julafton.

– Kramas ska man göra året om.

Sammanlagt var det runt 100 personer som spred kärlek och värme till varandra mitt i iskylan som just nu håller ett järngrepp om Göteborg.

Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER