Här säljer hon sex på massageinstitut

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Thaimassageinstitut i Göteborg säljer sex - "happy ending" Med hjälp av dold kamera kan GT visa den olagliga sexhandeln.
- Det är prostitution, och mitt i centrala Göteborg, säger GT:s medarbetare.
Thaimassage har blivit mycket populärt bland svenskar. I dag finns det ett tiotal ställen bara i Göteborg. Många thailändska kvinnor som jobbar där arbetar hårt. Arbetstider på tio- elva timmar sju dagar i veckan är inte ovanligt, erfar GT.
- Jag är jättetrött, när jag kommer hem orkar jag bara titta lite på tv och sen sova, berättar en av dem.

Erotisk massage

Men det är inte bara vanlig kroppsmassage som erbjuds. Som "grädde på moset" efter avslutad behandling säljer man också erotisk massage.
- 99 procent av alla män vill ha det, säger en massös.
GT:s medarbetare har besökt två massageinstitut i Göteborg - ett i city och ett strax utanför.
- Det är mest män som går dit, säger GT:s medarbetare.
På GT:s uppdrag bokade han tid och filmade besöken med en liten och väl dold kamera.

Aldrig fullföljts

Köpen har dock aldrig full- följts. I stället har GT:s medarbetare lagt sig på massagebänken, tagit reda på så mycket som möjligt om tjänsten och priset och sedan artigt avböjt och gått därifrån.
GT har inga belägg för att kvinnorna som ger thaimassage också erbjuder samlag. I stället handlar det om toppmassage eller - på ren svenska - avrunkning.
Det ena stället besöktes flera gånger.
- Och varje gång blev jag erbjuden sex, säger GT:s medarbetare.
På institutet i city är verksamheten dold.
- Där måste du själv fråga tjejerna. Säger du ingenting får du en helt vanlig massage.

Boka in en flicka

Men sexhandeln är inte hemligare än att du obehindrat kan prata med ägaren om den och boka in en flicka. I en ljudupptagning mellan GT:s medarbetare och ägaren säger han att det räcker att kunden tar av kalsongerna. Då förstår tjejerna vad han vill.
- Det kostar 500 kronor, men inget samlag, poängterar ägaren.
Eftersom de svenska lagstiftarna valt att endast förbjuda sexköp gör inte tjejerna sig skyldiga till brott.
Men det gör deras kunder.

Kan dömas för koppleri

Straffet för köp av sexuella tjänster brukar bli villkorlig dom och böter. Flickornas arbetsgivare kan dömas för koppleri. Straffet för koppleri är lägst två år och högst åtta års fängelse.
När GT konfronterar ägarna till de två massageinstituten nekar de.
- Nej, nej. Det är inte sant, säger mannen som företräder institutet i city. Kunder ringer hit och frågar efter happy ending, men jag säger alltid nej. Vi ger bara vanlig massage.
Det andra institutets ägare:
- Happy ending? Här ger vi bara vanlig thaimassage. Ingen sex. Vi har familjer.
Marie Hebelius Svahn
Marie Hebelius Svahn

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER