Här sågs vägpiraterna senast i Västsverige

I helgen hittade GT vägpiraternas centrala tillhåll på en rastplats vid Spekeröd.

De rör sig nu över hela Västsverige - och på tisdagen såg vittnen vägpiraterna vid E20 utanför Göteborg.

Vägpiraternas framfart i Västsverige har den senaste veckan varit intensiv. Polisen har fått en rad larm från folk som råkat ut för vägpiraterna, som huvudsakligen står vid stora vägar som E6 och E20 och signalerar att de behöver hjälp - för att sedan kräva pengar.

I helgen hittade GT vägpiraternas tillhåll på en rastplats vid E6:an i höjd med Spekeröd. Där lekte barnen medan de vuxna spelade kort och grillade. Men efter att GT skrev om detta försvann de från platsen, och är enligt polisen extremt rörliga.

Vid E20

På tisdagsförmiddagen sågs vägpiraterna på en rastplats vid E20 i höjd med Jonsered utanför Göteborg. De ska ha hängt upp tvätt - men när GT kom till platsen var de redan borta.

– Det är nog inte många som åker fast. För det är som du säger, de är snabba och lämnar fort. Men ju mer uppmärksammat det blir, desto svårare är det för dem att lura folk, säger Stefan Lång, inre befäl vid polisen i Uddevalla som fått många samtal om vägpiraterna den senaste veckan.

Hur många rör det sig om?

– Jag vet inte, jag vågar inte svara på det. Men det måste bevisligen vara ganska många personer som det handlar om, jag har förstått att det var ett stort problem även i Stockholmstrakten för någon dag sedan och då är det nog inte samma, även om de är väldigt rörliga. Det är nog många, men hur många det vet jag inte, säger Stefan Lång.

"Mer aggressivt"

Enligt honom har vägpiraternas framfart blivit aggressiv när de försöker stoppa folk på vägarna.

– Det är en tendens i år, att det har blivit lite mer aggressivt. Det blir rent trafikfarligt, säger Stefan Lång.

För honom är vägpiraterna inget nytt - det är ett fenomen som dyker upp varje sommar.

– Som jag kommer ihåg, så när det väl har börjat så fortsätter det över sommaren. Sen är det lite olika i perioder, de kanske åker någon annanstans och sen kommer de tillbaka. Men att det pågår över hela sommaren, det gör det, säger Stefan Lång.

Så vägpirater är något man kan förvänta sig att stöta på ett tag framöver?

– Ja, jag är rädd för det, säger Stefan Lång.