Räddningstjänsten lyckades dra upp den utmattade älgen på iskanten. Foto: RäddningstjänstenRäddningstjänsten lyckades dra upp den utmattade älgen på iskanten. Foto: Räddningstjänsten
Räddningstjänsten lyckades dra upp den utmattade älgen på iskanten. Foto: Räddningstjänsten
En privatperson upptäckte älgen som gått genom isen och larmade räddningstjänsten. Foto: RäddningstjänstenEn privatperson upptäckte älgen som gått genom isen och larmade räddningstjänsten. Foto: Räddningstjänsten
En privatperson upptäckte älgen som gått genom isen och larmade räddningstjänsten. Foto: Räddningstjänsten
Foto: RäddningstjänstenFoto: Räddningstjänsten
 Foto: Räddningstjänsten

Här räddas älgen från en säker död

Publicerad

En älg hade gått genom isen i Munkfors i Värmland och kunde inte komma upp. Då fick räddningstjänsten rycka ut, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Efter några timmar lyckades räddningstjänsten få upp den utmattade älgen på land.

– Han var väl nedkyld men får nog upp värmen så fort han får röra sig, säger Jan Thor, operativt ansvarig på räddningstjänsten i Karlstad, skriver NWT.

Det var vid 10-tiden på söndagsförmiddagen som räddningstjänsten larmades om att en älg gått genom isen i Munkfors och inte kunde ta sig upp. Det var en privatperson som hade fått syn på älgen och larmat, skriver NWT.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android

 

Räddningstjänsten från Munkefors och två personer från räddningstjänsten i Karlstad åkte till platsen på älven där älgen gått igenom isen. Räddningstjänsten lyckades dra upp den utmattade älgen på iskanten, skriver NWT.

Älgen släpades in till land

– Men sen var älgen väldigt trött, så vi fick dra den hela vägen in till land och drog upp den i snön och fick upp den på benen tillslut och då stack han iväg, Jan Thor, operativt ansvarig på räddningstjänsten i Karlstad, till NWT.

Älgen hade inte fått några synliga skador, skriver tidningen.

 

LÄS OCKSÅ: Älg sprang lös i stan – sköts vid Bokmässan

 

– Så förmodligen så klarade han sig, han var väl nedkyld men får nog upp värmen så fort han får röra sig, säger Jan Thor, till tidningen.

”Hoppas att han har lärt sig en läxa”

Älgen ska ha varit väldigt slö när den släpades upp ur vattnet, men kvicknade till när den åter var på fast mark, skriver tidningen.

– Det går nog bra! Vi hoppas att han har lärt sig en läxa, säger Jan Thor, till NWT.

Relaterade ämnen
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER