Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här öppnar Ikea i centrala Göteborg

I den nya butiken kommer göteborgarna kunna få personlig service och hjälp med heminredning.
Foto: Ikea / Ikea
Den nya butiken kommer ligga i centrala Göteborg för att göra Ikea mer lättillgängligt.
Foto: Ikea / Ikea

I höst kommer göteborgare kunna besöka Ikea på Kungsgatan i centrala Göteborg. 

Då öppnar varuhuset sin planeringsstudio för att komma närmare sina kunder. 

Ikea öppnar så kallade planeringsstudios i tio svenska städer och i höst är det Göteborgs tur. Planeringsstudion, som är ett nytt koncept ska komplettera de traditionella varuhusen och e-handeln. 

– I våra stora varuhus har vi samlat allt Ikea har att erbjuda, men när kunder vill ha hjälp med att planera ett kök eller beställa en smart garderobslösning ger de nya butikerna oss möjlighet komma närmare människor i deras vardag där de lever, arbetar och rör sig, säger Reza Shomali, utvecklingschef på Ikea Sverige, i ett pressmeddelande. 

Tanken med konceptet är att man som kund ska kunna bolla med heminredningsexperter och få personlig service. 

Tidigare öppnat i Norrköping 

Planeringsstudion är i nuläget temporär men beroende på hur dettas emot av städernas kunder kan det bli en mer långsiktig etablering. 

Tidigare har Ikea även öppnat upp en planeringsstudio i Norrköping. 

– Vi är så glada över att komma närmare våra kunder i Göteborg och hoppas att de är lika nyfikna som vi på att utforska ett nytt sätt att mötas på. Vi ser fram emot att dela med oss av vår kunskap om livet hemma på en ny plats och göra det lättare för fler att ta del av vår heminredning, säger Anders Henricsson, Varuhuschef på IKEA Bäckebol.

Se också: