Hönan Bögget är spårlöst försvunnen. Foto: PrivatHönan Bögget är spårlöst försvunnen. Foto: Privat
Hönan Bögget är spårlöst försvunnen. Foto: Privat
Sarah Lycksten med Bögget. Foto: Daniel WirgårdSarah Lycksten med Bögget. Foto: Daniel Wirgård
Sarah Lycksten med Bögget. Foto: Daniel Wirgård
Bögget som ung. Foto: PrivatBögget som ung. Foto: Privat
Bögget som ung. Foto: Privat

Har någon sett hönan Bögget – från Hönö?

Publicerad

Har någon sett hönan Bögget från Hönö?

Hon är borta – och vad som kan ha hänt Bögget är en oklarhet.

– Bögget är vår första höna så det känns extra sorgligt att hon är borta, säger Sarah Lycksten, hönsägare.

Bögget - hönan på Hönö är försvunnen, uppmärksammar Sarah Lycksten på Facebook.

Sarah och familjen har elva stycken hönör. Men i går fick hon bara ihop det till tio stycken.

De fullvuxna hedermororna gästade grannens tomt då Sarah sprang ut och kastade ut frön för att få alla tillbaka.

Men då upptäckte hon att en saknades. Vad som kan ha hänt är ännu oklart.

– Det är första gången det har hänt att en av hönorna har försvunnit. Hon kom inte in på kvällen igen och det gör hon alltid annars. Bögget är vår första hönö så det känns extra sorgligt att hon är borta, säger Sarah Lycksten.

"Hon är den största av alla"

Det var Bögget och Nögget som kom till familjen först av alla. Det är därför det känns extra tungt att just Bögget är borta.

– Hon är den största av alla och en av favoriterna. Barnen tycker också att det är tråkigt.

Sarah Lycksten är orolig över vad som kan ha hänt henne. Hon misstänker att en hund kan ha fått tag på henne, eller också att en bil har kört på henne.

En förhoppning är dock att Bögget har gått undan för att vara för sig själv, ifall hon eventuellt ligger på ägg och väntar på kycklingar.

"Det finns varken fjädrar eller blod någonstans"

– Det finns varken fjädrar eller blod någonstans, det är jättekonstigt. Förhoppningarna är inte så stora. Det är flockdjur så de springer ibland runt på tomten men kommer alltid tillbaka till hönshuset självmant. Men det har hon inte gjort, säger hon.

Josefine Olausson
Josefine Olausson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER