Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Har medgivit att han var på mordplatsen

51-åringen som misstänks ha skjutit ihjäl 45-åriga Susanne Hasselsjö i går morse har i förhör medgivit att han befann sig på platsen när mordet ägde rum.

– Han har gjort andra medgivanden också, säger polisens presstalesman Björ Blixer.

Den 51-årige mannen misstänks ha väntat ut 45-åriga Susanne Hasselsjö på en parkeringsplats i Högsbo på fredagsmorgonen - och sedan skjutit henne med ett hagelgevär. Han greps efter en dramatisk biljakt i går, och i samband med gripandet hittades också ett misstänkt mordvapen. Ex-sambon har sedan gripandet suttit inlåst i polisens förvar i Mölndal - och har nu medgivit att han befann sig på platsen när mordet ägde rum. Han ska också ha berättat om andra saker kring mordet.

– Han har gjort andra medgivanden också, men jag vill inte gå in mer på det. Nu måste vi få arbetsro och fortsätta med utredningen, säger polisens presstalesman Björ Blixer.

Andra ska höras

Förhören med den misstänkte mördaren kommer att fortsätta i dag, och även andra personer som kan ha upplysningar om mordet ska höras. Parallellt ska teknisk personal undersöka 51-åringens bostad och bil.

– Även om han gjort vissa medgivanden så ska det ju också styrkas från vår sida. Den tekniska biten är väldigt avgörande och viktig, säger Blixer.

Utredningsläget gynnsamt

Polisen tror sig vara säker på att rätt man är gripen.

– Det är klart vi kommer att kunna styrka brott. Utredningsläget är gynnsamt, säger Björ Blixer.

Hur mår han?

– Inte sådär jättebra. Och det kan man förstå.

Expressen kunde under gårdagen och i lördagstidningen avslöja hur Susanne Hasselsjö, 45, försökt få ett kontaktförbud utfärdat mot mannen, som hon tidigare levt tillsammans med. Men åklagarmyndigheten sa nej. Under gårdagen framkom också uppgifter om att den misstänkte så sent som i slutet av januari i år hämtats till förhör efter att han blivit polisanmäld för misshandel mot Susanne. Inte heller den gången kunde polisen inte hitta något som styrkte misstankarna.

Expressen.se har sökt 51-åringens försvarare Peter Nolby för en kommentar, men hittills utan resultat.