Här krossas lyxbåten mot de norska granitklipporna. Foto: PRIVATHär krossas lyxbåten mot de norska granitklipporna. Foto: PRIVAT
Här krossas lyxbåten mot de norska granitklipporna. Foto: PRIVAT
Till slut återstod bara spillror av forna lyxbåten. Foto: PRIVATTill slut återstod bara spillror av forna lyxbåten. Foto: PRIVAT
Till slut återstod bara spillror av forna lyxbåten.  Foto: PRIVAT

Här krossas lyxbåten mot klipporna i havet

Publicerad

Här krossas lyxmiljonbåten mot klipporna i det stormande norska havet.

Båten slets loss från ett fraktfartyg av en jättevåg i sin på väg till Oslo.

– Vi blev bekymrade och tänkte att det var folk ombord, säger vittnet Johan Fredrik Køste till NRK.

Lyxbåtsdramat utspelade sig i helgen när båten, en Princess 45, fraktades på ett lastfartyg längs den norska kusten. Båten hade sålts i norska Molde och fraktades mot Oslo.

En jättevåg slet enligt norska medier loss miljonbåten från lastfartyget. Båten slungades sedan sönder mot de stenhårda norska granitklipporna i det våldsamma sjöovädret.

Norska Fedrelandsvennen var först att rapportera om händelsen. En film från händelsen visar hur båten slås till spillror.

Slogs sönder

På söndagsmorgonen larmades norska myndigheter om att båten låg och slog mot klipporna.

Ingen person skadade sig i dramat och någon insats för att rädda båten från att slitas sönder av havets mäktiga krafter gjordes därför inte.

Båten slets loss från lastfartyget söder om Hidra i Norge vid i Flekkefjorden, skriver NRK.

Sedan drev den mot Stapnes i Eigersund i sydvästra Norge.

Värd mer än en miljon

Johan Fredrik Køste har en stuga i området och blev vittne till hur båten slogs sönder mot klipporna och var den som filmade sjödramat.

– Jag och min fru satt vi frukostbordet och då upptäckte vi båten som drev mot land. Vi blev bekymrade och tänkte att det hade hänt en olycka och att det var folk ombord, säger Johan Fredrik Køste till NRK.

Båten var tack och lov folktom och allt slutade därför endast i materiella skador. Enligt NRK var båten värd mer än en miljon norska kronor.

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.

Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER