Här kan du fira midsommar i Göteborg

Publicerad
Uppdaterad
Kvar i stan över midsommarhelgen?
Inga problem. Det finns gott om gröna oaser och andra ställen i närheten där det firas midsommar i morgon. Här är några av dem:

Slottsskogen

Traditionellt Midsommarfirande i Slottsskogen. Ringlekar kring midsommarstången och annat kul för hela familjen. Plats: Björngårdsängen framför Björngårdsvillan. 16.00-17.30

Liseberg

Midsommarafton klockan 15.30 blir det dans runt midsommarstången tillsammans med Heimdals Bygdegille. Och vill man dansa mer så går det bra att komma tillbaka samma tid på midsommardagen.

Jonsered

Traditionellt Midsommarfirande i Jonsered. Kl. 15.00 öppnar festivalområdet med gratis entré. Därefter reses midsommarstången och många olika programaktiviteter vidtar. På festivalområdet finns mat & dryck, uteserveringar, musik & dans, folkdansuppvisning, femkamp, skjutbanor, islandshästridning, hembakade tårtor, våfflor, glass, sockervadd, clowner, hoppborg, fiskdamm och mycket mer.

Trädgårdsföreningen

Midsommarfirande i Trädgårdsföreningen Traditionellt firande med resning av midsommarstång. Dans, lek och underhållning. Förhöjd entré till parken denna dag. 14.00-17.00

Elfsborgs fästning

Midsommarfirande på Elfsborgs Fästning Svenskt traditionellt midsommarfirande i historisk miljö med lekar och dans runt midsommarstången. Sill och färskpotatis. Båt avgår från Lilla Bommen. Fredag 12.00-17.00 Lördag12.00-17.00

Nääs

Midsommarfirande på Nääs Stort traditionellt midsommarfirande på Nääs. Midsommarområdet öppnar redan kl 14.00. Traditionellt firande med dans, folkdansuppvisning, servering. Dans i Lekhuset till spelmansmusik på kvällen. 17.00 Firandet inleds med att alla i folkdräkt tågar från Vänhem ner till lekplanen med spelmän, fanor och standar i täten. Majstången reses. 17.15 Ringlekar med många hundra barn och vuxna i många ringar runt stången. 18.00 Uppvisning med 100 dansare från hela Göteborgsområdet.
GT Redaktionen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER