Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här hoppar prinsessan fallskärm med militären

Prinsessan Ingrid Alexandra fick lära sig hur förbandet arbetar.
Foto: ANNIKA BYRDE / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Fallskärmshoppet var en konfirmationspresent från försvarsmakten.
Foto: ANNIKA BYRDE / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Den norska prinsessan Ingrid Alexandra, 17, är Norges framtida regent.

Nu har hon genomfört sitt första officiella framträdande på egen hand. 

På schemat stod fallskärmshoppning med norska Försvarsmakten. 

Ingrid Alexandra, 17 är dotter till kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit. Hon är deras äldsta barn och kan därför att bli den första regerande drottningen i Norge på 600 år.

Prinsessan syns allt oftare tillsammans med sina föräldrar i officiella sammanhang och hon hamnar ofta i centrum. Som under nationaldagsfirandet den 17 maj då hon fick glada tillrop både för sin fina dräkt och för sitt uppförande. 

– Prinsessan hade ett stort leende och var engagerad i att prata med de olika människorna som hade samlats utanför Skaugum. Hon visar att hon trots sin unga ålder har lång och god erfarenhet av sin ”bransch”, sa norska kungaexperten Caroline Vagle till norska Se&hör då. 

Besökte kvinnlig specialoperationsstyrka 

Nu har Ingrid Alexandra tagit nästa steg – genomfört sitt första egna uppdrag, det berättar det norska kungahuset på Instagram. 

”På sitt allra första uppdrag utan föräldrar eller farföräldrar. Prinsessan Ingrid Alexandra fick det här besöket i konfirmationspresent 2019.”

https://www.instagram.com/p/CWf3nh1oTkD/?utm_source=ig_web_copy_link

Presentens avsändare var norska Försvarsmakten. 

Det blev ett besök till specialförbandet” Jegertroppen”, som är en helt kvinnlig specialoperationsstyrka i Norge. Där fick prinsessan en introduktion till arbetet och hon fick dessutom testa på att hoppa fallskärm från ett hopptorn. 

”Prinsessan log och skrattade i luften och verkade inte vara rädd för att hoppa från tolv meters höjd”, skriver Försvarsmakten på sin Instagram och passar på att tacka för det kungliga besöket. 

Se också: