Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här hittar du världens bästa hotellfrukost

På Clarion Hotel Post kan du få världens bästa hotellfrukost.
Foto: Anders Ylander
Fredrik Blomberg, vd på Clarion Hotel Post.
Petter Stordalen äger Clarion Hotel Post.
Foto: Peter Brinch

Frukost sägs ju vara det viktigaste målet under dagen. Nu kan du få världens bästa hotellfrukost i Göteborg.

Ja, du läste rätt.

Tidningen Mirror har utsett brunchen på Norda Bar & Grill på Clarion Hotel Post till världens bästa hotellfrukost.

– Det är helt fantastiskt, jag är extremt stolt över att vi fått den här utmärkelsen, säger Fredrik Blomberg, vd på Clarion Hotel Post.

Finns det något bättre än att äta frukost på hotell? Nu kan du få världens bästa hotellfrukost i Göteborg - du hittar den på restaurangen Norda Bar & Grill på Clarion Hotel Post i Göteborg.

Den prestigefyllda utmärkelsen får hotellmagnaten Petter Stordalens hotell från tidningen Mirror - före storheter som Ceasars Palace i Las Vegas, Grand Hyatt Melbourne och The Landmark London.

– Det är helt fantastiskt. Jag är extremt stolt över att vi fått den här utmärkelsen. Det är en bekräftelse på att vi jobbar långsiktigt i allt vi företar oss, säger Fredrik Blomberg, vd på Clarion Hotel Post.

"En höjdpunkt för alla besökare"

Bland annat skriver tidningen att en måltid på Clarion Hotel Post är en höjdpunkt för alla besökare till Sveriges näst största stad.

– Spontant känner jag att det var ju verkligen i gott sällskap med många prestigefyllda hotell. Att fler får upp ögonen för Göteborg är bra för hela staden, säger Martin Wiholm, food and beverage manager på Clarion Hotel Post.

Om varför man fått den fina utmärkelsen tror Martin Wiholm har med konceptet att göra.

– Vi lagar givetvis allt i huset. Vi har en fin presentation och får inspiration från New Yorks olika delstater, alla matkulturer finns i New York. Vi har något unikt med en kallbuffé först där man sedan får en mellanrätt och innan man går på dessertbordet som görs bland annat av en av de som gjorde tårtan till prinsens bröllop, säger Martin Wiholm.

Nypremiär i helgen

Vill du äta den prisbelönta brunchen så finns chansen redan i helgen då man har nypremiär. Men pass på, Martin Wiholm berättar att efter uppmärksammandet i artikeln har många ringt för att boka bord.

Och om ni trodde att Clarion Hotel är nöjda nu - då trodde ni fel.

– Vi kan bara vara ödmjuka över det och bli ännu bättre i framtiden, säger Fredrik Blomberg, vd på Clarion Hotel Post.

Motiveringen från tidningen Mirror

En gotisk och glamorös brunchupplevelse väntar dig på Norda Bar & Grill. Det eleganta hotellet ligger i det gamla huvudpostkontoret och en måltid här är en höjdpunkt för alla besökare till Sveriges näst största stad.

Den berömda brunchbuffén erbjuder ett urval av kaffe eller te men om du vill slå på stort så kan du gå direkt på Champagnen. Den första omgången är en lyxig buffé med ett urval av ost och kött. Du kan sedan välja en huvudrätt, som stek eller pannkakor, innan du beger dig tillbaka till dessertbuffén för kakor och sötsaker - som skapades av årets konditor 2013