Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här gör miljöpartisten Ice bucket challenge

Ice bucket challenge fortsätter i Göteborg. Den senaste i raden att anta utmaningen var miljöpartisten Kia Andreasson. Hon passade också på att svara på Leif Mannerströms kommentar om att hon behöver "kylas ner".

– Det är inte jag som behöver kylas ner det är klimatet, sa hon.

Mitt på dagen på måndagen tog miljöpartisten Kia Andreasson med sig en hink isvatten ut på Gustav Adolfs torg. Hon hoppade upp på trapporna till statyn på torget och blundade hårt när hon fick hjälp att hälla vattnet över sig.

– Det kändes uppfriskande. Nu är det ju en så underbar dag så det är ju skönt, sa hon

Kia Andreasson skänkte 300 kronor och nominerade nästa tävlande. Det blev den konstnärliga ledaren gör Göteborgs Stadsteater Anna Takanen. Hon sa också att hon väljer att delta för att även hon vill skänka pengar till ALS-forskning.

– Man har ju också bekanta runtomkring som drabbas av det så det är ju väldigt påtagligt, sa hon.

Det var i förra veckan som Leif Mannerström utmanade henne

– Kia Andreason från Miljöpartiet kan behöva kylas ner, sa han efteråt.

Ice bucket challenge är en tävling med syftet att uppmärksamma forskningen kring ALS. Deltagarna häller en hink iskallt vatten över sig och tillkännager en valfri summa pengar de kommer skänka till ALS-forskningen. Sedan nominerar de en eller flera personer att göra samma sak.