Här på Gothia Towers gömde sig Hells Angels-mannen efter mordet på Anton, 27. Han festade med vitt vin och räksmörgås. Foto: Robin AronHär på Gothia Towers gömde sig Hells Angels-mannen efter mordet på Anton, 27. Han festade med vitt vin och räksmörgås. Foto: Robin Aron
Här på Gothia Towers gömde sig Hells Angels-mannen efter mordet på Anton, 27. Han festade med vitt vin och räksmörgås.  Foto: Robin Aron
Vitt vin och Gothia Towers berömda räkmackor i "king size”-format beställdes upp till hotellrummet dagen efter mordet på Anton, 27. Foto: Anna HållamsVitt vin och Gothia Towers berömda räkmackor i "king size”-format beställdes upp till hotellrummet dagen efter mordet på Anton, 27. Foto: Anna Hållams
Vitt vin och Gothia Towers berömda räkmackor i "king size”-format beställdes upp till hotellrummet dagen efter mordet på Anton, 27.  Foto: Anna Hållams
Den misstänkte för inblandning i mordet på Anton kommer in på hotell Gothia Towers ett dygn efter mordet. Foto: PolisenDen misstänkte för inblandning i mordet på Anton kommer in på hotell Gothia Towers ett dygn efter mordet. Foto: Polisen
Den misstänkte för inblandning i mordet på Anton kommer in på hotell Gothia Towers ett dygn efter mordet.  Foto: Polisen
Den misstänkta kvinnan bokar ett rum åt henne och den eftersökte för medhjälp till mord på Anton, 27, dagen efter mordet. Foto: PolisenDen misstänkta kvinnan bokar ett rum åt henne och den eftersökte för medhjälp till mord på Anton, 27, dagen efter mordet. Foto: Polisen
Den misstänkta kvinnan bokar ett rum åt henne och den eftersökte för medhjälp till mord på Anton, 27, dagen efter mordet.  Foto: Polisen
Den misstänkta kvinnan kommer in på Hotell Gothia Towers för att boka ett rum för natten, ett dygn efter att Anton. 27, mördats vid Sisjön. Foto: PolisenDen misstänkta kvinnan kommer in på Hotell Gothia Towers för att boka ett rum för natten, ett dygn efter att Anton. 27, mördats vid Sisjön. Foto: Polisen
Den misstänkta kvinnan kommer in på Hotell Gothia Towers för att boka ett rum för natten, ett dygn efter att Anton. 27, mördats vid Sisjön.  Foto: Polisen
Roomservice. Med kort mellanrum beställde HA-mannen och kvinnan upp tre flaskor vitt vin och två stora lyxräkmackor till hotellrummet.Roomservice. Med kort mellanrum beställde HA-mannen och kvinnan upp tre flaskor vitt vin och två stora lyxräkmackor till hotellrummet.
Roomservice. Med kort mellanrum beställde HA-mannen och kvinnan upp tre flaskor vitt vin och två stora lyxräkmackor till hotellrummet.
27-årige Anton blev bortförd och mördad.27-årige Anton blev bortförd och mördad.

27-årige Anton blev bortförd och mördad.

Enligt polisen är den snaggade mannen den 26-årige medlem i Hells Angels undergruppering Red & White Crew som misstänks för medhjälp till mordet på Anton den 27 augusti förra året. Foto: Getty ImagesEnligt polisen är den snaggade mannen den 26-årige medlem i Hells Angels undergruppering Red & White Crew som misstänks för medhjälp till mordet på Anton den 27 augusti förra året. Foto: Getty Images
Enligt polisen är den snaggade mannen den 26-årige medlem i Hells Angels undergruppering Red & White Crew som misstänks för medhjälp till mordet på Anton den 27 augusti förra året. Foto: Getty Images

Här festade HA-man efter mordet på Anton

Publicerad

Här på ett hotellrum i centrala Göteborg festade Hells Angels-mannen efter mordet på Anton, 27.

En kvinnlig bekant bokade rummet och smög sedan upp honom på hotellrummet.

Nu är rumsbeställningarna med tre flaskor vitt vin och hotellets kända räksmörgåsar del av bevisningen i det stora mordåtalet.

På Hotell Gothia Towers övervakningskamera från kvällen efter att 27-årige Anton fördes bort och mördats i Sisjön ses en kvinna komma in och boka ett rum.

Kvinnan sträcker fram sitt körkort och betalar med sitt eget Visa-kort.

Men innan hon går upp på rummet på åttonde våningen syns på övervakningskameran hur hon vänder och går ut för att hämta en snaggad person som följer henne upp på rummet.

Hells Angels undergrupp Red & White Crew

Enligt polisen är den snaggade personen den 26-årige medlem i Hells Angels undergruppering Red & White Crew som misstänks för människorov och medhjälp till mordet den 27 augusti förra året.

Medan polisen sökte efter den försvunne Anton och misstänkta kidnappare tillbringade 26-åringen kvällen och natten på hotellrummet vid Korsvägen i centrala Göteborg tillsammans med kvinnan som nu misstänks för skyddande av brottsling.

 

LÄS MER: Hells Angels taktik för att skrämma polisen

 

Enligt hotellräkningen festade de med vitt vin och Gothia Towers kända räksmörgåsar under natten.

– Är man efterlyst för brott kan det vara skyddande av brottsling. Hon har enligt oss gömt hans skor och andra tillhörigheter men också har hon ljugit och försökt ge honom alibi, säger åklagaren Peter Larsson.

Gothia Towers räksmörgåsar

Enligt en polisrapport över vad kvinnan och 26-åringen gjorde under hotellvistelsen gick de upp på rummet vid 21.13 på kvällen den 28 augusti - alltså ganska precis ett dygn efter det misstänkta mordet.

Klockan 22.00 ringer de och beställer upp två stora king size räksmörgåsar och en flaska vitt vin av märket Tocado Blanco.

40 minuter senare kommer en ny beställning, denna gång två flaskor vitt vin av samma märke.

Enligt polisrapporten, som nu ingår i polisens kartläggning av de misstänkta för inblandning i mordet, valde kvinnan aldrig att checka ut från det rum hon beställt. Hon hade beställt frukost för två via roomservice, men när frukostvagnen kom hade både kvinnan och 26-åringen redan lämnat rummet.

Lämnade tidigt på morgonen

Enligt hotellets uppgifter lämnade de rummet redan vid 4-tiden på morgonen bärandes på ryggsäckar.

- Hon har inte erkänt brotten, säger kvinnans advokat Camilla Wester.

I förhören har kvinnan besvarat alla frågor om vistelsen på Gothia Towers med "inga kommentarer".

Hennes advokat Camilla Wester har ännu inte fått del av förundersökningen men påpekar att hennes klient utreds nu också separat från övriga i mordåtalet och eventuellt åtal kommer väckas först senare.

 

LÄS MER: Polisens taktik för att stoppa Hells Angels

 

26-åringens advokat Jan Elgmark säger sig inte ha fått någon förklaring till varför uppgifterna om hotellvistelsen finns med i förundersökningen och vill inte kommentera dem.

Om 26-åringens inställning till misstankarna om medhjälp till mord och människorov säger Elgmark:

– Han förnekar brott.

Anton mördades vid Sisjön

Tre personer åtalades under tisdagen för inblandning i mordet. En 48-åring misstänks för att ha utdelat det dödande knivhugget och för att ha fört bort Anton. Den 26-årige medlemmen i Red & White Crew misstänks för medhjälp medan 48-åringens flickvän åtalas för att ha hjälpt till att få offret till platsen där han senare rövades bort. Däremot anses hon inte ha varit delaktig i de händelser som ledde fram till att offret dödades, vilket skedde efter bortförandet.

Alla nekar till brott. Den huvudåtalade medger visserligen att han höll i kniven som stacks i offret, men säger att det inte var med avsikt att döda någon. Anton avled av ett enstaka hugg i låret som träffade en pulsåder, vilket ledde till förblödning på platsen.

GT har sökt Gothia Towers säkerhetschef Inger Hansson. Men hon har inte gått att nå.

Daniel Olsson
Daniel Olsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER