Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här får Torgerd, 89, och Lars, 92, varandra

Torgerd Berntsson, 89, och Lars Thorleif, 92, fann kärleken för sex år sedan. Foto: Robin Aron
Foto: Robin Aron
Foto: Robin Aron
Foto: Robin Aron
Foto: Robin Aron

Torgerd Berntsson och Lars Thorleif fann kärleken för sex år sedan. På lördagen gifte de sig.

Hon är 89 och han är 92.

– Vi vill bekräfta vår kärlek och visa för våra vänner och bekanta att vi menar allvar med att vara tillsammans, säger hon.

Vigseln ägde rum på lördagseftermiddagen i Onsala kyrka i Kungsbacka. Framför ett trettiotal gäster – vänner, barn, barnbarn och släkt – fick de varandra.

– Det känns underbart. Det är härligt att man i vår ålder kan uppleva detta. Vi är väldigt belåtna med vigseln, det kunde inte vara bättre, säger Lars Thorleif till GT strax efteråt.

Torgerd Berntsson är glad för att alla gästerna.

– Jag tycker att det är väldigt roligt att så många kunde komma denna mulna dag.

Träffades på kafé

Paret bor i centrala Göteborg och ska nu flytta ihop. Båda har tidigare äktenskap bakom sig. Lars hustru dog för 15 år sedan och Torgerd skilde sig på 60-talet.

De träffades för sex år sedan på ett kafé i Delsjön. Torgerd Berntsson satt och väntade på en vän när två män steg in. Hon var bekant med den ene, den andre var Lars Thorleif.

– De satte sig vid bordet bredvid och vi började prata. Då visade det sig att jag var bekant med Lars syster sedan skoltiden, säger hon.

Lars ringde upp Torgerd några dagar senare och ville ses. Han hade bilder på sin syster som han ville visa för henne. De stämde träff och han bjöd på lunch på golfklubben vid Delsjön.

– Sedan återgäldade jag lunchen hemma hos mig. Vi var mycket ute och promenerade den första tiden, säger Torgerd Berntsson.

Lars Thorleif fyller i:

– Därefter blev det som det blev. Vi hade kemi.

Det var Torgerd som tog initiativ till en första kyss under en av promenaderna. I våras friade Lars till henne hemma i hallen.

Till våren blir det bröllopsresa till Korsika.

Vad har ni för tips till den som vill hitta kärleken på äldre dar?

– De får studera oss, säger Lars Thorleif med ett skratt.

– Jag tycker att de ska vara öppna och inte rädda för att ta kontakter. Det gäller att vara glada och öppna för att bekanta sig.

Hur känns det då, är det som en ungdomsförälskelse?

– Vi är ju så mogna, så det kommer ut andra värden också, säger Lars Thorleif.

Torgerd Berntsson förklarar att hon är minst lika kär nu som hon var när hon var gift första gången.

– Jag lyssnade mycket mer på prästen nu och lyssnade på orden, mer än vad jag gjorde när jag var ung, säger hon.

Vill bekräfta kärleken

Att gifta sig var självklart. Lars Thorleif ser det som en kulmen för deras bekantskap och kärlek. Torgerd Berntsson håller med.

– Vi vill bekräfta vår kärlek och visa för våra vänner och bekanta att vi menar allvar med att vara tillsammans, säger hon.