Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här får hockeysugna
knattar åka skridskor

Simon Berglund och Elliot Alabi Andersson i en närkamp på prova på-skolan.
Foto: Andreas Carlsson
Malak och Marw Dalachi var också på plats för att testa lite hockey.
Foto: Andreas Carlsson

Flera barn stod på ett par skridskor för allra första gången när närmare 80 hockeysugna knattar deltog i Göteborgs HC:s prova på-dag i Angereds ishall i helgen.

– De här barnen kommer från alla världsdelar, det är så jädra häftigt att se, säger klubbens sportchef Håkan Svedberg.

Hockeyfonden bidrar med hockeyutrustning till barn som vill spela hockey – men vars familjer har begränsade ekonomiska förutsättningar. Nu har fonden valt att hjälpa Göteborgs HC.

"Göteborg HC jobbar enormt hårt för att etablera hockeyverksamhet i Angered och har något stort på gång både gällande integration och engagemang. I ett segregerat område där många lever i fattigdom har drömmen om att bli hockeyspelare tänts för barn från hela världen", skriver Eric Jonsson, projektledare för Hockeyfonden.

Ännu fler barn

GHC anordnar sedan tidigare prova på-kvällar i Angered på onsdagar, men med Hockeyfondens hjälp har man nu möjlighet att ta emot ännu fler barn.

– Det är ovärderligt. Många av de som bor och verkar i Angered har inte de ekonomiska resurserna att köpa hockeyutrustning till sina barn. Alla kommer ju inte bli hockeyspelare i slutändan, men hos några av dem väcks ju ett intresse som kan vara i många år, säger Håkan Svedberg.

I lördags anordnade GHC en extra prova på-dag för alla med anledning av Hockeyskolans bidrag till klubben. Närmare 80 barn dök upp – vissa av dem drog på sig ett par skridskor för allra första gången.

"Vi är jättestolta"

– Vi ordnade ett event tillsammans med dem. Vi är ju jättestolta över att Hockeyfonden valde oss och ville fira det på något sätt, säger Svedberg.

Själv tycker han att ishockeyn är ett utmärkt integrationsverktyg.

– De här barnen kommer från alla världsdelar, det är så jädra häftigt att se vad som händer både hos barnen och föräldrarna när de är där, säger han och fortsätter:

– Vissa av de här barnen kommer att bli hockeyintresserade, men för andra blir det mest en värdefull upplevelse som bidrar med förståelse för Sverige. Hockeyskolan är ett socialt arbete, vi får bidrag från stat och kommun och har ett ansvar att ge tillbaka till barnen. För min egen del rä prova på-kvällarna alltid veckans höjdpunkt.