Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här får Gunhild Stordalen träffa sin stora förebild

Gunhild Stordalen har lagt upp en bild på Instagram från mötet med Marco Gualtieri, grundaren av matinnovationskonferensen "Seeds & Chips" och ex-presidenten Barack Obama.

Gunhild Stordalen fick möta sin stora förebild, expresidenten Barack Obama, på en konferens i Milano.

"Två av mina hjältar" skriver hon på Instagram om mötet med Obama och Marco Gualtieri, grundaren av matinnovationskonferensen Seeds & Chips.

– Jag är stolt att få dela scen med den forna presidenten och att han väljer just detta forum, sa Gunhild Stordalen till norska VG inför mötet.

Under torsdagsförmiddagen berättade Gunhild Stordalen på Instagram att hon mött den förre USA-presidenten Barack Obama i Milano. De träffades i samband med matkonferensen Seeds & Chips som  säger sig vara ett av de största eventen i världen när det gäller matinnovation.

"Stolt att stå på samma scen"

– Det är riktigt coolt att Barack Obama väljer att göra ett av sina första officiella framträdanden, efter att han lämnat presidentposten, vid en konferens kring mat och innovation. Jag är mycket stolt över att stå på samma scen som honom, har Gunhild Stordalen tidigare sagt i en intervju med norska VG.

Gunhild Stordalen är ordförande i Eat Foundations som hon själv har grundat, en organisation som verkar för hållbar matproduktion och för att hjälpa världens befolkning att få tillräckligt med mat. Organisationen har också mycket gemensamt med  Seeds & Chips. Och i veckan var hon alltså på plats i Milano på konferensen som hölls från måndag till torsdag. 

Fick träffa Obama

Där fick hon möjlighet att möta Obama som hon tidigare berättat är en av hennes stora förebilder. På bilden på Instagram poserar hon med ex-presidenten och konferensens grundare.

"Två av mina hjältar. Seed & Chips- grundaren Marco Gulaltieri och tidigare presidenten men "foreverglobal"-ledaren Barack Obama. Vi behöver fler inkluderande, samarbetsvilliga ledare som dem, som ser den större bilden, bryter ner silor och bygger broar istället för murar" skriver hon på Instagram.

 

LÄS MER: Gunhild Stordalen ska dela scen med Obama 

Vill bjuda in ex-presidenten

I intervjun med VG berättade Gunhild Stordalen också att hon hoppades få möjlighet att bjuda in Barack Obama eller hans hustru Michelle Obama till ett framtida Eat-forum. Den 12-13 juni hålls en Eat-konferens i Stockholm. 

– Som första dam har Michelle Obama arbetat aktivt för att minska barnfetma och säkerställa bättre mat för amerikanska barn, förklarade Stordalen i VG.

Inför den italienska matkonferensen förklarade också Stordalen att ett samarbete inletts mellan Eat foundation och Seeds & Chips.

– Vi måste samarbeta för att utveckla effektiva, konkreta lösningar som är bra för både människorna och planeten, säger hon i ett inlägg på Eats hemsida.